Biferno Rosso Riserva Zengarello

Artnr: 75840
Land: Italien
Pris: 109 kr
Alkoholhalt: 14 %
Producent: Zengarello
Leverantör: Urban Wines
Smak: Doften är intensiv och kraftfull med inslag av kryddor, solmogna mörka bär samt fat. Smaken är rejäl och kompakt med en enorm längd samt balanserade tanniner i en mycket intressant, matorienterad men samtidigt publik och utvecklad stil.
Användning: Servera till sommaren grillade rätter på biff, lamm och fläsk med smakrika tillbehör.

PASSAR TILL:  

FYLLIGHET: 6/8
STRÄVHET: 6/8
FRUKTSYRA: 6/8

KAN BESTÄLLAS HÄR

DOC Biferno Rosso Riserva är ett av Italiens minsta DOC (Denominazione di Origine Controllata) och ligger i regionen Molise. Få har hört talas om Biferno, än mindre provat det då produktionen är liten och exklusiv samt att vinerna sällan når Sverige.

Biferno Rosso Riserva Zengarello, av toppårgången 2011, tillverkas av druvorna Montepulciano och den lokala druvan Aglianico som handskördats från gamla vinrankor i Molise. Vinet lagras hela 36 månader i ekfat vilket ger ett kraftigt, koncentrerat och utvecklat vin som man vanligen inte hittar till detta pris. Efter fatlagring har vinet tappats på butelj med låg filtrering för att bibehålla så mycket kraft och karaktär som möjligt.

Vinet har utmärkt lagringspotential och kan lagras flera år på flaska tack vare kraften och strukturen i vinet. Ett mycket intressant vin för den som vill lagra viner men inte betala stora pengar i sin jakt på att prova något nytt och spännande.

Finns i fast sortiment på Systembolaget.

Inga kommentarer

Lämna en kommentar

Your email address will not be published.