Boom Boom! Syrah

Artnr: 6714
Land: USA
Pris: 149 kr
Alkoholhalt: 13,5 %
Producent: Charles Smith Wines
Leverantör: Bibendum
Smak: Mycket fruktig smak med fatkaraktär, inslag av björnbär, viol, blåbär, lagerblad, vanilj och lakrits.
Användning: Till medelkraftiga och kraftigare kötträtter. Perfekt till grillat och vilt.Varför inte viltköttbullar med björnbärsdoftande gräddsås och potatispuré.

PASSAR TILL:  

FYLLIGHET: 6/8
STRÄVHET: 2/8
FRUKTSYRA: 4/8

KAN BESTÄLLAS HÄR

Charles Smith är en färgstark vinpersonlighet som vid flera tillfällen blivit ” Årets Vinmakare” i amerikansk media. Han är självlärd i den ädla konsten att tillverka vin och har ett brokigt förflutet som bland annat vinbutiksägare och manager för en rad danska rockband. Efter ett besök 1999 i det vackra vinområdet Walla Walla i Washington blev han tagen och 2001 lanserade han sitt första vin. I Juli 2015 öppnade hans nya vineri vid den gamla Boeingsfabrikens flygfält söder om Seattle.

Druvorna kommer från 5 olika vingårdar belägna i Columbia Valley AVA, Yakima Valley AVA och Wahluke Slope. Genom att vingårdarna varierar i höjd över havet, mikroklimat och jordmån och därigenom tillför olika egenskaper till druvorna ger detta vinet en utmärkt nyansrikedom.

Under jäsningen som sker tillsammans med 3% Viognier så ingår 30% av syrahdruvorna i hela klasar. Totalt får skalen macerera i musten under 25 dagar och vinet lagras sedan på ekfat med jästfällningen.

Boom Boom! Syrah har en nyansrik och fruktig doft med inslag av björnbär, fat, stendamm, viol, blåbär, lagerblad, vanilj, lufttorkat kött och lakrits. Smaken är fruktig med mogna tanniner och vinet har en bra balans och smakintensitet.

Inga kommentarer

Lämna en kommentar

Your email address will not be published.