Francisco Gómez

Artnr: 2255
Land: Spanien
Pris: 79 kr
Alkoholhalt: 13,5 %
Producent: Francisco Gomez
Leverantör: Vinia Sweden
Smak: Ungdomligt, fruktigt och kryddigt med inslag av mörka körsbär, plommon och örter.
Användning: Vinet är mycket matvänligt och passar till allt från grillat kött till vegetarisk mat.

PASSAR TILL:  

FYLLIGHET: 6/8
STRÄVHET: 4/8
FRUKTSYRA: 3/8

VEGAN

KAN BESTÄLLAS HÄR

I ”svenskkolonin” Alicanteregionen, beläget vid Medelhavets inland, ca 700 meter över havet ligger bodegas Francisco Gómez. Området har ett mikroklimat som alltid varit perfekt för vin- och olivodlingar.

Personen på flaskan är Francisco Gómez, en self-made vinentreprenör utan anrikt producentnamn eller arv från tidigare generationer bakom sig. I ett land med recession och hög arbetslöshet blomstrar vingården tack vare Francisco Gómez dröm. Drömmen om att erbjuda vinälskare något unikt och speciellt, med passion och ett stort mått av känsla bakom.

För Francisco Gómez är områdets uråldriga arv mycket viktigt och han gör allt för att bevara dess unika terroir. Miljö, hållbarhet och passion är producentens ledord. En filosofi som ger hans viner en unik smak och karaktär. I princip hela hans fascinerande vingård är även byggt av återvunnet material.

Samtliga av Francisco Gomez viner är EKOLOGISKA, VEGAN- samt biodynamiskt certifierade.

Vinet är precis som ett spanskt vin, gjort på druvan Cabernet Sauvignon och Bobal, ska vara med en härligt fruktig och kryddig karaktär med inslag av mörka körsbär, plommon och öret. I en ungdomlig och fruktdriven, men torr stil. Viss ekfatskaraktär finns även då vinet lagrats på amerikanska ekfat.

Vinet är mycket matvänligt och passar till allt från grillat kött till vegetarisk mat.

Inga kommentarer

Lämna en kommentar

Your email address will not be published.