Torres Coronas Organic

Artnr: 6996
Land: Spanien
Pris: 79 kr
Alkoholhalt: 13 %
Producent: Miguel Torres
Leverantör: The Wine & Spirits Collective AB
Smak: Medelfyllig, torr och elegant med en finstämd rödfrukt, balanserade tanniner och en uppfriskande syra. I eftersmaken, som är medellång och något eldig, växer en elegant ekfatston fram.
Användning: Passar bra till smakrika rätter av  nötkött eller fläsk, gärna till pizza och pasta.

PASSAR TILL:  

FYLLIGHET: 5/8
STRÄVHET: 5/8
FRUKTSYRA: 4/8

VEGAN

KAN BESTÄLLAS HÄR

Familjen Torres är en av världens mest kända familjer i vinvärlden. Redan under mitten av 1600-talet var de verksamma inom branschen och 1870 etablerade de sig som vinproducent. Sedan dess har varumärket Torres borgat sig för kvalitet och hållbarhet, samt vunnit många fina utmärkelser genom åren.

2017 fick de bland annat den prestigefyllda utmärkelsen ”World’s Most Admired Wine Brand” för tredje gången av Drinks International.

Torres Coronas är en trotjänare som konsumerats i generationer och nu konverterats till ett ekologiskt och veganvänligt alternativ, Torres Coronas Organic.

Detta är ett fruktigt rött vin med inslag av fat, mörka körsbär, björnbär, kakao och vanilj.

Torres Coronas Organic har en mörkt granatröd färg. Doften är medelstor men intensiv och fruktig med djupa toner av mörka bär, aningen animalisk och komplex och med en fin ton av fat som även bjuder en nyans av vanilj. Smaken är medelfyllig, torr och elegant med en finstämd frukt, balanserade tanniner och en uppfriskande syra. I eftersmaken, som är medellång och något eldig, växer en elegant ekfatston fram.

Serveras med fördel vid en temperatur av 16 till 18 grader, och då gärna tillsammans med rätter av fläsk- eller lammkött.

Inga kommentarer

Lämna en kommentar

Your email address will not be published.