The Butcher Pinot Noir

Artnr: 70521
Land: Österrike
Pris: 159 kr
Alkoholhalt: 13 %
Producent: Schwarz
Leverantör: Lively Wines
Smak: Generös pinot-fruktig doft med inslag av hallon, körsbär, jordgubbar, örter och fat.
Användning: Passar utmärkt till kyckling, samt till rätter av fläsk- eller lammkött.
Druva: Pinot Noir

PASSAR TILL:  

FYLLIGHET: 3/8
STRÄVHET: 3/8
FRUKTSYRA: 6/8

KAN BESTÄLLAS HÄR

Hans Schwarz är slaktaren från Andau som blev övertalad att byta bana och istället fokusera på att producera vin. Familjen Schwarz har odlat druvor i trakterna kring byn Andau i Burgenland i många generationer. Utöver en liten hobbyproduktion för eget bruk så har druvorna sålts till det lokala kooperativet. 1994 kom Hans Schwarz i kontakt med Alois Kracher, Österrikes bäste vinmakare, som efter att ha fått prova Schwarz eget vin övertalade Hans att producera vin under eget namn. Alois lovade att hjälpa till och kontaktade i sin tur Manfred Krankl från Sine Qua Non som konsulterat och designat etiketterna. I slakteriet arbetade man efter filosofin nose-to-tail långt innan det var trendigt. Hållbarhet är tradition och en nödvändighet i regionen. Samma filosofi gäller såklart för The Butcher – ett vin som har några av vinvärldens tyngsta namn bakom sig.

Till följd av designen på flaskan har vinet vid flertalet tillfällen blivit nekat att säljas på Systembolaget, den lämpar sig inte för den svenska konsumenten. Nu är bilden censurerad och den ursprungliga köttkniven är utbytt mot ett härligt knippe morötter. Vinet i flaskan är dock detsamma som man kan hitta med originaletikett.

Vinet har en generös pinot-fruktig doft med inslag av hallon, körsbär, jordgubbar, örter och fat och smaken är fruktig och nyanserad med toner av hallon, körsbär, jordgubbar, nejlika och fat. Syran är frisk och balanserar den generösa frukten, de mjuka tanninerna mynnar ut i ett långt, elegant avslut.

Inga kommentarer

Lämna en kommentar

Your email address will not be published.