Ecoltura Rosé Extra Dry 2017

Artnr: 75408
Land: Italien
Pris: 89 kr
Alkoholhalt: 12 %
Producent: Domaine Wines
Leverantör: Domaine Wines Sweden AB
Smak: Torrt, friskt och fruktigt
Användning: Som aperitif eller till lättare rätter.

PASSAR TILL:  

 

FYLLIGHET: 6/8
SÖTMA: 8/8
STRÄVHET: 6/8
FRUKTSYRA: 6/8

KAN BESTÄLLAS HÄR

Med sommaren kommer rosévinerna och detta är ett nytt exklusivt bubbel i sortimentet. En sprudlade frisk uppföljare till succé-proseccon från Ecoltura.

Ecoltura Spumante Rosé Extra Dry är ett nytillskott i familjen av ekologiska viner från Ecoltura, gjort på druvor från soliga Veneto i Italien. Vinet är torrt med fina bubblor och en härlig bärighet med inslag av hallon, smultron och persika. Smaken är frisk och fruktig med ett elegant avslut.

Druvorna är i huvudsak chardonnay, tillsammans med en liten del refosco, som tillför extra bärighet och ger den rosa fina färgen till vinet.

Ecoltura Spumante Rosé Extra Dry är en perfekt aperitif. Du serverar den iskall för sig själv, eller med några salta tillbehör som minipizzor eller smördegssnurror innehållandes oliver och parmaskinka. Den är också läcker att servera till en god fisk som exempelvis örtbakad lax eller röding, eller till en stor skål färska räkor.

Ecoltura Spumante Rosé Extra Dry kan du dricka med gott samvete i dubbel bemärkelse! Vinet är helt ekologiskt från början till slut och dessutom klassificeras det som Extra Dry.

Druvorna till vinet kommer i huvudsak från Veneto, som sträcker sig från floden Po till Österrikes gräns, mellan Lombardiet och Trentino i väster och Friulien och Adriatiska havet i öster. Regionen är uppdelad i sju provinser, där det flesta av vinerna kommer från Podalen, mellan Gardasjön i väster och Venedig i öster. Vinerna från Veneto har verkligen blivit en del av den svenska själen. In vino Veneto!

Inga kommentarer

Lämna en kommentar

Your email address will not be published.