Chablis Levert Frères

Artnr: 77180
Land: USA
Pris: 129 kr
Alkoholhalt: 12 %
Producent: Levert Frères
Leverantör: Kiviks Musteri AB
Smak: Fruktig, mycket frisk smak med liten sötma, inslag av päron, honung, lime och gröna äpplen.
Användning: Utmärkt till lätta och medelkraftiga fisk och skaldjursrätter. Rätterna får gärna ha asiatiska inslag och det gör inget om det finns lite kryddhetta i anrättningen.

PASSAR TILL:  

FYLLIGHET: 2/8
SÖTMA: 3/8
FRUKTSYRA: 6/8

KAN BESTÄLLAS HÄR

Chablis Levert Frères är en klassiskt torr och elegant chablis.

Levert Frères har anor ändå tillbaka till 1500-talet och håller till i Chagny i Bourgogne. Som producent har de tillgång till en rad olika appellationer i Bourgogne – från Chablis i norr till Beaujolais i söder och de äger även slottet Château de Chassagne-Montrachet som ligger i hjärtat av regionen. Druvorna växer på de berömda Kimmerigde-jordarna i Chablis. Mönstret på etiketten är inspirerad av de typiska mönster på tegelpannorna som är vanliga runt om i Bourgogne. Det här är dessutom en ”riktig” Chablis och inte en Petit Chablis där druvorna kommer från vingårdar i utkanten av Chablis och som inte odals på Kimmeridge ler – det som ger Chablis sin säregna stil.

Doften har inslag av gröna äpplen, aning rökig mineral, citron och örter.

Smaken är fruktig och mycket frisk med inslag av gröna äpplen, rökig mineral, smöriga toner, citron och örter. Fin balans och behaglig eftersmak.

Serveras vid 8-10°C till rätter av fisk, skaldjur eller varför inte en Ceasarsallad med kyckling. Passar även som ett förrättsvin eller till minglet.

Inga kommentarer

Lämna en kommentar

Your email address will not be published.