Jacob’s Creek Le Petit Rosé

Artnr: 6399
Land: Australien
Pris: 99 kr
Alkoholhalt: 12,4 %
Producent: Jaocb’s Creek Wines
Leverantör: Pernod Ricard Sweden
Smak: Frisk, elegant smak av tranbär och körsbär med mjuk avslutning.
Användning: Apéritif eller till fisk- och kycklingrätter.

PASSAR TILL:  

FYLLIGHET: 2/8
SÖTMA: 2/8
FRUKTSYRA: 6/8

KAN BESTÄLLAS HÄR

Jacobs Creek är ett av Australiens ledande globala vinvarumärken, som erbjuder kvalitetsviner med stort ursprungstypiskt uttryck.

År 1847 planterade Johann Gramp sina första vinrankor längs stränderna vid bäcken Jacobs Creek i Barossa Valley, Australien.

Hans vision var att skapa utmärkta viner som skulle leva upp till den lokala markens speciella karaktär. Än idag lever och andas produkterna från Jacobs Creek efter denna vision genom att producera viner som återspeglar glansen hos både solskenet och jorden i Australien. Vinerna är tillverkade med stor omsorg och har fått över 7000 utmärkelser under de senaste 30 åren.

Le Petit Rosé är ett utsökt och fräscht rosévin som fortfarande stämmer överens med Gramps ursprungliga vision, och som lyfter fram den friska och fruktiga stilen av rosé som endast kan produceras i det speciella australiensiska solskenet.

Vinet är också en hyllning till en mer torr fransk stil av rosé, med sprängande röda och bäriga frukter balanserade med en fin, skarp syra. Här anar man lager av persika och citrus som gör Le Petit Rosé till en fantastisk sommarkompanjon med alla sorters sallader, fisk, fjäderfä och fläsk.

Kom ihåg att rosé passar med nästan allt!

Inga kommentarer

Lämna en kommentar

Your email address will not be published.