Veuve Clicquot Rosé

Artnr: 82169
Land: Frankrike
Pris: 499 kr
Alkoholhalt: 12,5 %
Producent: Veuve Clicquot
Leverantör: Moët Hennessy Sverige AB
Smak: En fyllig roséchampagne som är intensiv men samtidigt elegant, med toner av hallon, smultron och körsbär, följt av en touch av torkad frukt och bakverk. Smaken är kraftfull och lämnar efter sig en harmoni av frukter.
Användning: En fulländad aperitif som dessutom gör sig utmärkt till lättare maträtter som carpaccio, kalv, tonfisk, anka, gazpacho eller till en dessert med röda frukter så som färska jordgubbar. Serveras bäst vid 8-10°.

PASSAR TILL:  

FYLLIGHET: 6/8
SÖTMA: 3/8
FRUKTSYRA: 4/8

KAN BESTÄLLAS HÄR

Veuve Clicquot Rosé lanserades 1818 och firar i år 200 år, med detta kommer en jubileumsflaska med ett hemligt meddelande gömt under folieringen. Det är en fulländad rosa champagne som bjuder på en ljuvlig variation av dofter och balanserad fruktighet i en vacker rosa nyans.

Doften är intensiv men samtidigt elegant, med toner av hallon, smultron och körsbär, följt av en touch av torkad frukt och bakverk.

Smaken är kraftfull och lämnar efter sig en harmoni av frukter.

Går mycket bra ihop med lättare maträtter som carpaccio, kalv, tonfisk, anka, gazpacho eller till en dessert med röda frukter så som färska jordgubbar.

Veuve Clicquot Rosé tillverkas genom att använda 50 till 60 olika sorters crus och är baserad på Veuve Clicquot Bruts traditionella blandning, 50-55 % Pinot Noir, 15-20 % Meunier och 28-33 % Chardonnay. Blandningen innehåller även 30-45 % lagrade viner från flera olika skördar, vilket bidrar till Veuve Clicquots typiska karaktär. Blandningen kompletteras sedan med 12-13 % rött vin, och tappas därefter upp i flaskor som mognar i vinkällaren under tre år.

Inga kommentarer

Lämna en kommentar

Your email address will not be published.