6 sätt att återvinna dina vinflaskor och korkar på!

Vi har förstått att du gillar vin? Det blir lätt en hel del flaskor med tiden och visst kan man återvinna dem på närmaste återvinningscentral, eller så gör man något lite mer kreativt! Här kommer 6 tips på sätt att återvinna dina vinflaskor och korkar på.

Serveringsfat

En halv flaska som är delad på längden ger ett fint alternativ till ett serveringsfat. Tänk bara på att fila kanterna så man inte skär sig på dem.

 

Matta av kork

Mååååånga flaskor senare kan du göra snygg och praktisk matta. Här ser du hur man gör.

 

Underlägg

Skär upp korkarna och gör underlägg av dem! Man kan göra till exempel grytunderlägg eller glasunderlägg som på bilden här. Här ser du hur man gör.

 

Blomvas med griffelfärg

Att måla tomma vinflaskor och använda som blomvaser är i sig ingenting nytt, men här visas hur smart det är att använda griffelfärg istället. Skriv meddelanden, rita på eller varför inte ha en vas som bordsplacering med namn? Bara att torka av och rita nytt på! Här ser du hur man gör.

 

Lampa med flaskor

Hur häftig är inte den här idén? Gör en egen lampinstallation med vinflaskor. Funkar såklart lika bra med en flaska som med tjugo stycken! Här hittar du instruktioner.

 

Knoppar till möbler

Trött på knopparna till din byrå? Uppdatera knopparna till köksluckorna? Vinkorkar fungerar alldeles utmärkt! Såhär gör du.

 

 

Inga kommentarer

Lämna en kommentar

Your email address will not be published.