Gemtree Bloodstones Shiraz nya etikett berättar om sanningen under ytan

Vinet Gemtree Bloodstone Shiraz ser annorlunda ut på hyllan idag.

Den ekologiska och biodynamiska vinproducenten Gemtree Wines lanserar en helt ny logotyp och etikett för sina viner för att tydliggöra sin tro på, och sitt engagemang för att odla vin på ett hållbart sätt i samklang med naturen.

”Den nya etiketten är en direkt återspegling av vilka vi är idag” säger Mike Brown, Gemtree Wines VD och vinmakare. ”Det är inte bara det som är synligt som förklarar vad Gemtree är, utan det är framförallt det som finns under ytan, i marken som gör vinerna unika och tilltalande.”

I samband med sin tjugoförsta årgång sedan paret Mike och Melissa Brown tog över ansvaret för vingården Gemtree från Melissas föräldrar, presenterar de nu en helt ny grafisk profil med syfte att visa att det viktigaste i vingården sker i marken under vinrankorna. Gemtree har odlat sina vingårdar enligt biodynamiska principer sedan 2006 och är ekologiskt certifierade sedan 2011. De anses vara en av pionjärerna för den biodynamiska skolan i Australien, med idén om att odla vingårdarna i samklang med naturen och att återföra energi till jorden och därmed hålla den vid liv för framtida generationer.

”Enkelt uttryckt så är det våra rötter som lett oss hit. Som en enskild vingård kan vi inte förändra världen men vi vill föregå med gott exempel och förhoppningsvis inspirera andra att tänka och agera annorlunda. Vi är stolta över att ha varit pionjärer, och vill fortsätta att ligga i framkant av utvecklingen. Det är vad jordklotet behöver just nu.” säger Mike Brown.

Årgången 2018 var i princip en perfekt växtsäsong enligt Melissa Brown, som ansvarar för arbetet med vinodlingarna. Druvorna till Bloodstone Shiraz hämtas från sandiga, väldränerade jordar och ger vinet en tydlig karaktär av både druvan Shiraz, ursprunget McLaren Vale och familjens biodynamiska principer. Det kan därför sägas vara ett av firmans signaturviner.

Gemtree Bloodstones shiraz

Bloodstone Shiraz 2018 säljs i Systembolagets butiker med artikelnummer 2083 och kostar 129 kronor. Vingården Gemtree är belägen i distriktet McLaren Vale utanför Adelaide i delstaten South Australia.

Gemtree Bloodstone Shiraz
​Ursprung: Australien, McLaren Vale
​Art nr: 2083
Pris: 129 kr

Inga kommentarer

Lämna en kommentar

Your email address will not be published.