Ingefära – smaksättaren för drinkar med sting

Ingefära har sedan länge använts som läkemedel. Idag använder man den betydligt mer som smaksättare. Främst i det asiatiska köket där man både använder det i maten som en krydda och även för inläggningar.

Det har talats mycket om hälsofördelarna med ingefära, bland annat uppmärksammas antioxidanternas antiinflammatoriska egenskaper. Man kan göra nyttiga hälsoshots med ingefära. Ett bra sätt att starta dagen med.

Den distinkta smaken lämpar sig också utmärkt i drinkar. Det är ingen slump att det är en återkommande ingrediens. Här är tips på favoritdrinkar med ingefära!

Moscow Mule

  • 1/2 msk färskpressad limejuice
  • 2 msk vodka
  • 1 dl ginger beer (eller ginger ale)
  • is

Blanda, drick. Det är inte svårare än så.

Pom Pomme

  • 3 cl granatäppeljuice
  • 3 cl ingefärslikör, exempelvis Domaine de Canton
  • 1,5 cl äppelbrandy,
  • 3 cl äppelcider

Fyll en shaker med is. Skaka granatäppeljuice, ingefärslikör och äppelbrandy tills det är kylt. Sila upp i glas och toppa med äppelcider.

Napoleon’s Loss

  • 1 cl agavesirap
  • 1 cl färsk ingefärsjuice
  • 1,5 cl färsk citronjuice
  • 6 cl añejo tequila
  • 0,75 cl mezcal

Börja med att mixa samman agavesirap med ingefärsjuice till en ingefärssirap. Blanda sedan alla övriga ingredienser i en cocktail shaker och höll upp i ett glas med isbitar.

Cucumber Ginger Gin Fizz

  • 3 cl färsk gurkjuice
  • 3 cl gin
  • 3 cl ingefärssirap (se receptet under Napoleon’s loss)
  • 3 cl färsk limejuice
  • Soda vatten

Mixa gurkjuice, gin och ingefärssirap i en shaker med is. Häll upp i glas, toppa med soda vatten och servera med is och en skiva färsk gurka.

Inga kommentarer

Lämna en kommentar

Your email address will not be published.