Några av världens mest exklusiva viner!

Under de senaste åren så vinvärlden varit inne i en väldigt expansiv period där man ser både ökade odlingsvolymer men också kraftigt ökade priser på kvalitetsviner. Det har vi inte minst sett här hemma där priserna drivet av ökat intresse och en dålig kurs mot euron gör att vinflaskan vi förut betalade 90 kr för idag snarare ligger på ca 120 kr.

Dyrgriparna

Men det går ju som bekant att lägga nästan hur mycket pengar som helst på vin. På enskilda aktioner kan priserna dra iväg till mångmiljonsbelopp men då krävs det att man antingen har tagit hem största vinsten på nätcasino eller att man skapat sig en ordentligt förmögenhet på annat håll. Men tittar man på det mer officiella försäljningspriserna som vinhusen släpper ser man att den domineras fullständigt av Bourgogne och Bordeauxviner.

  1. Liber Pater, Bordeaux ca pris 315 000 kr
  2. Henriu Jayer Richbourg Grand Gru , flaskorna kostar ca 130 000 kr
  3. DRC Domaine de la Romanée-Conti Grand Cru, ca pris för flaskan 130 000 kr

Varför så dyrt

I fallet med Liber Pater så menar man att man genom att använda sig av helt unika gamla bortglömda druvor lyckas återskapa en karaktär på vinet som skulle kunna härledas ända tillbaka till 1800 talet och innan vinlusens härjningar. Så här kan man få en fantastisk vinupplevelse, en tidsresa och även få ge utryck för en viss misstänkt excentrisk läggning. Med det inräknat så är det kanske inte helt oförståeligt prissatt längre.

Inga kommentarer

Lämna en kommentar

Your email address will not be published.