Nytt nummer av Vinsider

Nytt nummer av Vinsider
Klicka på bilden för att läsa tidningen.
Det är lite som att sitta i en berg- och dalbanan på Grönalund i år, så fort man tagit sig uppåt en bit och det kändes som att det började lugna ner sig lite, man sitter där och njuter en stund av utsikten så skickas man rakt ner och in en skrap sväng. Allt är tillbaka igen.
På söndag är det första advent och nu går vi mot en högtid som normalt har handlat om att samla släkt och vänner. I år har vi ett annat läge och på något sätt tro jag att vi ändå kommer att komma varandra närmre i år. Att vi hittar en gemenskap i att hålla avstånd. Tillsammans ska vi ta oss ur det här. Och det kommer fler jular.
Enligt en undersökning, som du hittar på sidan sju i tidningen, så svarar 8 av 10 att den allra första julskinksmackan är är godast. Och det kan man väl hålla med om? Själv har jag som tradition att äta den första skinkmackan dagen innan jul, tillsammans med årets första julmust. Och en pinot noir. Tillsammans med undersökningen har även vår matbloggare Arne Mattisson tagit fram recept på vad man kan göra mer med vår klassiska julskinka. Vad sägs om nudelsoppa eller Tonkatsu?
Det var verkligen surt att behöva ställa in champagneprovningen som var planerad om två veckor med tanke på att den var helt slutsåld och att många verkligen såg fram mot provningen. Men vem har sagt att man bara ska dricka champagne till nyår? Så fort det är okej att samlas igen så lovar jag att vi kör en champagneprovning. Kanske vi kan ha den i vår när solen är tillbaka och utomhus? Med eller utan avstånd. Det få vi se då.
Har du börjat samla på viner eller är det något du börjat fundera på? Det finns många tyckare och det är bra, man ska tycka och det finns inte heller något som säger att så ska det vara. Lite som vin och smaken, åsikterna är olika helt enkelt. Vi har pratat med Claes Linquist som har mer än 30 års erfarenhet inom vinbranschen och fått en del tips och tankar om vinlagring.
Nytt nummer av Vinsider hittar du här
Årets sista nummer landar den 18 december och då handlar det mesta om bubbel och nyår!
Inga kommentarer

Lämna en kommentar

Your email address will not be published.