Imponera på dina gäster med bjuda på en smakupplevelse utöver det vanliga, nämligen en matchning av vin och choklad.
Det finns några grundläggande principer att följa när det kommer till att matcha vin och choklad.
- Vinet ska ha samma sötma som chokladen.
- Börja med att matcha färgen. Ju mörkade choklad, ju mörkare vin.
- Om möjligt, välj hög kvalitet på chokladen.
- Ta hänsyn till såväl textur som smak.
Mjölkchoklad
Port
Sherry
Bayuls
Pinot Noir
Vit choklad
Champagne
Riesling
Muscat
Fruktig Chardonnay
Mörk choklad
Merlot
Cabernet Sauvignon
Barolo Chinato
Chianti
Choklad fylld med karamell
Madeira
Meursault
Pinot Noir
Mintchoklad (mörk)
Port
Zinfandel
Cabernet Sauvignon
Chilichoklad
Syrah
Brachetto
Valpolicella
Apelsinchoklad (mörk)
Bordeaux
Vendage Tardive
Madeira
Smaken är baken och vi har alla olika smakpreferenser och upplever såklart smaker helt olika, men det här är en väg för att öka kunskapen för hur du ska kombinera olika smaker.
Ha nu det trevligt och prova er fram för att själva hitta er bästa smakupplevelse!
Du kommer nog gilla den här artikeln med! Ost och vin – sex bra matchningar
Veckans vintips!
Louis Roederer Rosé 2015
”Detta är verkligen champagnen för den som gillar elegans och finess.”
Pris: 691 kr
Art.nr 77226
Verkar vara mycket spännande!
Med en stor glädje kommer att smaktesta Er förslag med mina vänner.
Tack!
Mvh
Theresa N
Vad kul att höra! Njut av det goda i livet. 🙂