Vin på burk i Systembolagets fasta sortiment

Vin på burk, en framgångssaga i innovationsrikedom lanseras i Systembolagets fasta sortimentet den 1 mars. Havets mysterium Te Merio, en frisk och aromatisk Sauvignon Blanc som presenteras i ett hållbart förpackningsalternativ.

På den svenska marknaden är vin på burk relativt nytt. Flertalet andra länder har dock redan anammat konceptet, särskilt USA har haft stor framgång med vin på burk. Burken har visat sig ge ett lägre koldioxidavtryck till skillnad mot glasflaska, som står för en stor del av vineriets koldioxidutsläpp.

Mytologin kring sjöjungfrun och dess väsen är inspirationen till Te Merio Sauvignon Blanc. Havets mysterium Te Merio, lever dold i vikarna kring Marlborough’s kust. Hon råder över vattnets krafter och skyddar från onda väsen.

Nya Zeeland är ett av de nyare vinländerna med en innovationsrik kultur, bland annat har landet drivit utvecklingen av skruvkapsyl, majoriteten av vinerna är idag förslutna på detta sätt – enkla så väl som dyra. Landets största och mest kända vindistrikt är Marlborough är signifikant med druvan Sauvignon Blanc. Regionen präglas av det kustnära klimatet där havets krafter tillsammans med jordmånen utgör grunden för vinets karaktär.

Te Merio är en ny spännande produkt på marknaden. Älskar du Sauvignon Blanc kommer du inte att bli besviken, säger Karolina Lansman Brand Manager Vin på Galatea.

Klassisk aromatisk Sauvignon Blanc, inslag av citrus och vit stenfrukt, krusbär och fläder. Balanserad med fin komplexitet och lång finish. Ett matvänligt vin som passar till nyfångade skaldjur eller poké bowl.

 

Te Merio Sauvignon Blanc

ArtNr: 6475-04
Alkoholhalt: 12.5%
Storlek: 250 ml
Pris: 44 inkl pant
Förpackningstyp: Aluminiumburk

1 kommentar
  1. Drack ett annat vin på burk från bolaget för något år sedan. En pinot noir som hette Underwood eller något liknande. Lite för sött kanske, men fantastiskt roligt, mycket rock n roll och vart ju sugen på att gå på festival när jag drack det.

Lämna en kommentar

Your email address will not be published.