Champange La Chouette Blanc de Noirs Brut

Artnr: 77366
Land: Frankrike
Pris: 239 kr
Alkoholhalt: 12,5 %
Producent: Champange Autréau
Leverantör: Sophronie AB
Smak: Mycket torr, hög syra, mogen citruston, inslag av gula plommon, lätta inslag av toast, svag örtighet.
Användning: En smakrik Champagne som klarar allt ifrån skaldjursrätter till grillad fisk eller t o m kyckling. En självklar Aperitif.
Druva: Pinot Noir, Pinot Menuier

PASSAR TILL:  

FYLLIGHET: 1/8
SÖTMA: 4/8
FRUKTSYRA: 6/8

KAN BESTÄLLAS HÄR

Champagnehuset Autréau har tagit fram en champagne som består av alla de bästa ingredienserna: Premier och Grand Cru druvor med lång mognad på flaska. Champagne Chouette produceras med miljön i åtanke. Autréau har dessutom fått ett certifikat utfärdat av A-Ver som står för hållbar vinodling och ekologisk produktion. Det är nästintill omöjligt att hitta champagne av Chouettes standard i den här prisklassen och därför är den unik.

Byn Champillon, där familjen Autréau producerar champagne, ligger nära den historiska staden Épernay. Champagnehuset är familjeägt och för tillfället jobbar tre generationer tillsammans i vinkällaren, nämligen Éric Autréau, Érics far Gérard och Érics son Laurent. Släkten Autréau har mycket gedigen kunskap om vinodling – de har odlat vin sedan 1670 och år 1953 bestämde sig Gérard för att fokusera på champagne.

Familjen Autréau äger idag totalt ca 35 hektar vingårdar i Vallée de la Marne och Côte des Blancs. Vingårdarna är belägna i byarna Champillon, Dizy och Hautvillers (Premier Cru vingårdar) samt i byarna Chouilly och Aÿ (Grands Crus vingårdar). Druvorna till denna angenäma Chouette champagne kommer förutom från egna vingårdar även från kontraktsodlare som familjen jobbat länge tillsammans med. Familjen Autréaus motto är kvalitet och omsorgsfullt arbete från början till slut och detta kan tydligt skönjas också i Chouette champagnen. Läckert och elegant!

Inga kommentarer

Lämna en kommentar

Your email address will not be published.