Campolieti Ripasso

Artnr: 6792
Land: Italien
Pris: 115 kr
Alkoholhalt: 13,5 %
Producent: Luigi Righetti
Leverantör: Nelex Beverage
Smak: Kryddig smak med fatkaraktär, inslag av mörka körsbär, russin, choklad, kaffe, kanel och vanilj.
Användning: Serveras vid 16-18°C till rätter av fläsk-, lamm- eller nötkött. vid cirka 8°C som aperitif eller till lätta rätter av kyckling eller till sallader.

PASSAR TILL:  

FYLLIGHET: 7/8
STRÄVHET: 5/8
FRUKTSYRA: 6/8

KAN BESTÄLLAS HÄR

Campolieti Ripasso har snart sålts i 25 år på Systembolaget och är ett av de mest populära Ripassovinerna på den svenska marknaden.  Vinet är balanserat och koncentrerat, med toner av plommon, körsbär, kryddor och vanilj. Detta avrundas med näst intill perfekta smaker av tanniner och fat.

Campolieti Ripasso är tillverkat av druvsorterna Corvina, Ronidinella och Molinara, för att inte skada druvorna under skörd handplockas allt. Därefter får druvorna torka i 30 dagar. Denna metod gör att vinet blir mycket generöst och behåller sin fina fruktighet. Vinet lagras sedan på stora ekfat i 12 månader.

Vinet är ett mycket matvänligt vin som passar utmärkt till kraftigare kötträtter, grillad smakrik mat en krämig pasta eller till lagrade ostar. Vinet passar även utmärkt att avnjutas som sällskapsdryck.

Luigi Righetti är ett familjeföretag från byn Valgatara di Marano i hjärtat av distriktet Valpolicella Classico. Pappa Luigi, född 1922, arbetar ännu i vingården eller i källaren. Idag satsar sönerna Gianmaria som är vinmakare och Guiseppe allt på framtiden i en supermodern vinanläggning.

Luigi Righetti är en av Italiens största, privata producenter av Amaroneviner och har ett starkt kvalitetsrykte som producent av utomordentligt prisvärda viner.

Inga kommentarer

Lämna en kommentar

Your email address will not be published.