Kung Fu Girl Riesling

Artnr: 2690
Land: USA
Pris: 129 kr
Alkoholhalt: 12 %
Producent: Charles Smith
Leverantör: Bibendum
Smak: Fruktig, mycket frisk smak med liten sötma, inslag av päron, honung, lime och gröna äpplen.
Användning: Utmärkt till lätta och medelkraftiga fisk och skaldjursrätter. Rätterna får gärna ha asiatiska inslag och det gör inget om det finns lite kryddhetta i anrättningen.

PASSAR TILL:  

FYLLIGHET: 2/8
SÖTMA: 3/8
FRUKTSYRA: 6/8

KAN BESTÄLLAS HÄR

Charles Smith är en färgstark vinpersonlighet som vid flera tillfällen blivit ” Årets Vinmakare” i amerikansk media. Han är självlärd i den ädla konsten att tillverka vin och har ett brokigt förflutet som bland annat vinbutiksägare och manager för en rad danska rockband. Efter ett besök 1999 i det vackra vinområdet Walla Walla i Washington blev han tagen och 2001 lanserade han sitt första vin. I Juli 2015 öppnade hans nya vineri vid den gamla Boeingsfabrikens flygfält söder om Seattle.

Druvorna kommer från vingården Evergreen som sköts enligt kriterierna för ett hållbart jordbruk och planterades 1998. Vingården ligger nära floden Columbia i staten Washingtons nyaste AVA Ancient Lakes. Jordmånen är vulkanisk jord med inslag av grus och kalk.

Efter skörd pressas klasarna och jäsningen genomförs i rostfria ståltankar med hjälp av odlad jäst samt den naturliga jästen. Vinet lagras i ekfat tillsammans med jästfällningen under 2 månader.

Vinet har en restsötma på 12 gram per liter som balanseras upp fint av den höga syran

Kung Fu Girl Riesling har en medelstor doft med trevliga inslag av päron, honung, persika, litchi och en touch av citrusblom. Smaken är nästan torr och frisk med bra balans och inslag av persika och litchi. Vinet har en utmärkt fruktighet och en bra smaklängd.

Inga kommentarer

Lämna en kommentar

Your email address will not be published.