Bäst viner 2019 – Topp 10 lista

Varje år bedömer Wine Spectators redaktörer de viner som granskats och provats under de senaste 12 månaderna och väljer ut Topp 100, baserat på kvalitet, värde, tillgänglighet och spänning.

Denna årliga lista hedrar framgångsrika vingårdar, regioner och årgångar runt om i världen. Här är de viner som nu krönts till bäst viner 2019 topp 10!

För att kunna välja ut bäst viner 2019 har Wine Spectators provsmakare granskat mer än 15 000 nya utgåvor 2019; mer än 6 250 av dem fick 90 poäng eller högre på Wine Spectators 100-poängsskala. Från den ursprungliga poolen av vin utvärderades sedan varje flaska för dess kombination av kvalitet (baserat på poäng), värde (pris), tillgänglighet (fall tillverkade eller importerade till USA) och, viktigast, en spännande bakgrundshistoria, vad de kallar “X-faktorn.”

Resultatet är en ögonblicksbild av vinvärlden idag. Frankrike, Italien och Kalifornien dominerar listan 2019. Dessa står för två tredjedelar av urvalet. Vid närmare granskning kan vi konstatera att Spanien, Australien och Oregon även är väl representerade. Dessutom gör hela 44 vingårdar debut på topp 100 listan.

Bäst viner 2019 – Topp 10 lista

bästa viner 2019

Château Léoville BartonSt.-Julien 2016

Man kan förvänta sig att Bordeaux, med dess långa historia och höga rykte, är en lugn miljö. Men regionen står inför förändringar. Företag invaderar, stilar förändras och marknaden är svajig. Ändå förblir kärnan i Bordeaux om terroir och tradition. Château Léoville Barton, som har varit ägt av Barton-familjen sedan 1800-talet, visar det bästa av klassiska Bordeaux: karaktär, elegans och smidighet.

Château Léoville Barton St. Julien 2016 är för sin emblematiska representation av Bordeaux, med betoning på ett bra pris för ett vin av så hög kvalitet, otroligt konsekvent meritlista och långvarigt familjeägande.

Mayacamas Cabernet Sauvignon Mount Veeder 2015

Mayacamas är ett av Napas mest berömda och historiska gods. Trots ägarskiften har lite förändrats med vinframställningen. Vinmakaren Braiden Albrecht och rådgivande vinproducenten Andy Erickson använder traditionella tekniker för att ge en klassisk Cabernet-stil. Resultatet: ett kompakt vin byggt på salta träkol, lagerblad, tjära och enbär.

San Giusto a Rentennano Chianti Classico 2016

Beläget i den södra delen av Chianti Classico har denna historiska egendom ägts av familjen Martini di Cigala sedan 1914. Vingården fokuserar på ekologiska metoder. Efter en utmanande start på växtsäsongen, med kraftigt regn fram till mitten av juni, levererade sommaren och tidig höst optimalt väder för att mogna druvorna i Sangiovese.

Groth Cabernet Sauvignon Oakville Reserve 2016

Groth äger 121 tunnland mitt i Napas eftertraktade Oakville AVA. Oakville-godset har uthärdat några upp- och nedgångar, inklusive en storskalig omplantering som resulterade i frånvaron av Cabernet Sauvignon Reserve i dess sortiment från 2000 till 2004. Vingården är nu i sitt esse och  genererar en fokuserad och förfinad Cabernet med en intensiv, fruktdriven kärna.

Roederer Estate Brut Anderson Valley L’Ermitage 2012

Château de Beaucastel Châteauneuf-du-Pape 2016

Chardonnay Napa Valley Carneros Hyde Vineyard 2016

Château Pichon Baron Pauillac 2016

Penfolds Shiraz Barossa Valley RWT Bin 798 2017

Viña AlmavivaPuente Alto 2016

Läs mer om hela listan och arbetet bakom på Wine Spectators hemsida.

Inga kommentarer

Lämna en kommentar

Your email address will not be published.