Det är hög tid att plocka ut grillen och vad passar då bättre än att grilla kyckling? Här kommer ett riktigt gott recept på BBQ KYCKLINGSTEAK AMERICAN med rostad sötpotatis!
BBQ KYCKLINGSTEAK AMERICAN med rostad sötpotatis
GOD RÖKIGHET OCH HETTA FRÅN KYCKLINGSTEAK AMERICAN tillsammans med en god sallad på sötpotatis
Ingredienser
- 600 g BBQ KycklingSteak American
Rostad sötpotatis
- 800 g sötpotatis, skuren i mindre bitar
- 1 knippe salladslök, fint skuren
- 2 st schalottenlök, tunt skivad
- 1 st kokt majskolv, kornen
- 1 st röd chili, tunt skivad
- 2 msk olivolja
- 1 msk äppelcidervinäger
- salt och peppar
Fänkålsslaw
- 2 st fänkålshuvuden, tunt skivade
- 1 msk dill, skuren
- 1 msk dijonsenap
- 2 msk olivolja
- 0,5 dl riven parmesan
- 0,5 st citron, saften
- 1 tsk salt
- nymald peppar
Kummindressing
- 2 dl majonnäs
- 1 tsk spiskummin
- 0,5 st citron, saften
- salt och peppar
Anteckning
BBQ KYCKLINGSTEAK AMERICAN
- För bästa resultat grillas kycklingen på direkt värme i ca. 4 minuter på varje sida. Flytta sedan över till indirekt värme. Kycklingen är klar då innertemperaturen är 70°C. Låt vila och skiva upp.
- Baka sötpotatisbitarna på en ugnsplåt i 225 grader i ca. 30 minuter. Låt majskornen gå med när det är ca. 20 minuter kvar.
- Blanda sötpotatisen och majsen i en bunke tillsammans med schalottenlök, salladslök och röd chili samt olivolja och äppelcidervinäger. Smaka av med salt och peppar.
- Skölj och ansa fänkålen. Skiva tunt med kniv eller mandolin. Lägg i en bunke och fyll på med kallt vatten. Låt stå i ca. 30 minuter för att få fänkålen krispig.
- Vispa ihop dijonsenap, olivolja och citronsaft tillsammans med salt och peppar. Häll av vattnet från fänkålen och blanda med dressingen, skuren till och slutligen riven parmesan.