Bouillabaisse med ryggbit av Gårdsclarias toppat med saffransaioli

Vi hoppas att det ska smaka!

 

Vill du hänga med Gårdsfisk resa för att rädda haven? Eller se mer av deras dagliga arbete på gården? Titta då in på deras Instagram och håll utkik!

Skriv ut Pin
Inga betyg än

Bouillabaisse med ryggbit av Gårdsclarias toppat med saffransaioli

Ingredienser

  • 250 g ryggbit av Gårdsclarias
  • 1 st gul lök
  • 2 st vitlökar
  • 2 st små morötter
  • 1 st mindre palsternacka
  • 4 dl vitt vin
  • 4 dl vatten
  • 2,5 msk fiskfond
  • 1 tsk timjan
  • 1/2 tsk fänkålsfrön
  • 10 musslor frysta förkokta

Saffransaioli

  • 1 dl crème fraiche
  • 0,5 dl majonnäs
  • 1 st vitlök
  • saffran

Instruktioner

  • Hacka den gula löken och vitlöken. Fräs på låg värme i lite smör eller olja så den blir mjuk.
  • Hacka morötterna och palsternackan fint och fräs tillsammans med löken i en halv minut.
  • Häll i fonden, vattnet och vinet och låt sjuda 10 minuter.
  • Dela fisken i lagom stora bitar och lägg i. Låt sjuda ytterligare 10 minuter.
  • Smaka av med salt och häll sedan i musslorna och stäng av värmen på plattan. När musslorna öppnat sig och blivit varma är det dags att servera soppan.
  • Blanda ihop crème fraiche, majonnäs och vitlök. Häll i saffran lite i taget och smaka av.
  • Servera soppan med en klick saffransaioli och en bit gott rustikt bröd.

Vinsider vintips

Orballo Albariño 2022
Nr 2696 Pris 119 kronor

Fruktig, något aromatisk doft med inslag av nektarin, päron, färska örter, annans och grapefrukt.

Inga kommentarer

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Receptbetyg