Restaurang NÒR, Clarion Hotel Stockholm, tar hållbarhetstänket till glaset. Honung från egna bikupor, nyskördad mynta från örtträdgården på taket och superjuice istället för citrusjuice. En av sommarens nyheter på NÒRs drinkmeny är Jardin du Sud.
– Att drinken är wow-god är alltid det viktigaste, men vi jobbar också hårt för att bidra till en hållbar utveckling och använder lokala råvaror – ofta går det hand i hand med att också smaka godare, säger Malin Edström, Bar & Restaurant Manager NÒR Södermalm, Clarion Hotel Stockholm.
HÅLLBARHET I GLASET – HUR?
Bikupor! Uppe på Clarion Hotel Stockholms tak jobbar ett par hundratusen bin för ökad mångfald genom pollinering och förser samtidigt Restaurang NÒR med honung till sina drinkar.
Den egna örtträdgården på takterrassen möjliggör för härodlade råvaror på menyn. I år blir det en storsatsning på mynta till sommarens drinknyhet Jardin du Sud.
Citrus har en stor miljöpåverkan och citrusjuice tappar snabbt i smak. Restaurang NÒR har nu börjat tillverka sin egen superjuice där skal från lime/citron kombineras med naturliga syror från äpple och citron. Superjuicen blir lika god i drinkarna och hotellet minskar sin citrusförbrukning dramatiskt till 8 lime (tidigare 45) och 2 citroner (tidigare 12) per liter juice.
Jardin du Sud
NÒRs tolkning av klassiska mojiton som du inte behöver muddla men ändå får en riktigt fräsch smak. Den skakas med nyskördad mynta från den egna örtträdgården på taket samt NÒRs innovativa och klimatsmarta superjuice.
Ingredienser
- 3 cl Agitator chestnut reserve
- 2 cl Peach liqueur
- 3 cl Limejuice
- 2 cl Sockerlag
- 6 st Myntablad
Instruktioner
- Häll alla ingredienser i en shaker tillsammans med myntablad och is
- Skaka!
- Sila upp i highballglas med is
- Toppa med sodavatten
- Garnera med myntakvist och torkad lime