Italienska vin- och gourmetdagen – Njut av Italien i höst

Under hösten bjuds möjligheten att njuta av Italien vid flera tillfällen och det fina är att man inte behöver åka så långt. Den 23 nov är det åter igen dags för Italienska vin- och gourmetdagen och i år äger den rum på Operaterrassen i Stockholm. För att vara säker på att få en plats rekommenderas att köpa en biljett tidigt. Enklast är genom Ticketmaster men det kommer även finns en möjlighet att köpa genom Vinsiders egna hemsida vinsider.se. Under dagen håller provningsledaren Christian Zulian, vinmakare från producenten Bolla,  en Master Class med temat Appassimento ­– Hur funkar det?

Ett annan möjlighet att få ta del av Italien men fortfarande hålla sig inom Sverige är genom “Calabria al Nord”. Evenemanget är ett initiativ för att lyfta fram regionen Kalabrien som ligger i södra Italien. Regionen är bland annat ledande referensområde för forskning kring medelhavsdieten. Nu vill man sprida kunskap och kännedom om Kalabriens kulinariska skatter genom ett samarbete med fem restauranger runt om i Sverige. Dessa är utvalda för deras mångåriga kulinariska skicklighet och servicekänsla. Under hösten med start i september kommer det ges en möjlighet att smaka på maträtter och vin från Kalabrien. 

Calabria al Nord restauranger:

Döden i Grytan, Stockholm
Enoteket, Norrköping
Le Borgate, Linköping
Limone, Västerås
Via Napoli, Malmö

Kalabrien (Calabria)

En region i södra Italien och utgör “tån” på den Italienska “stöveln” mellan Tyrrenska havet och Joniska havet. Ytan är 15 080 km² och antalet invånare ca 1,96 miljoner. Kalabrien gränsar till Basilicata i norr och Sicilien i sydväst. Det är en bergig region med tre bergskedjor, Pollino, Silia och Aspromonte. Alla tre är unika vad det gäller flora och fauna.

Calabria al Nord
” operazione finanziata dal Piano di Azione e Coesione (PAC) 2014/2020 – Asse 3 “Competitività dei sistemi produttivi” (OT3) – obiettivo specifico 3.4 ” incremento del livello di internazionalizzazione dei Sistemi Produttivi”

Inga kommentarer

Lämna en kommentar

Your email address will not be published.