Med buss mot smaker som förhöjer livet!

Det är inte svårt att förstå varför det är så många av resenärerna som ständigt återkommer för att resa med EkmanResor 1st Bussness Class och deras populära mat- och dryckesresor. Framför allt deras ABC-resa – Alsace, Bourgogne, Champagne & Chablis som alltid blir fullbokad och där en del har rest både tre och fyra gånger tidigare.

Bussen som rullar fram på gatan och som snart ska ta oss runt en runda på Djurgården rattas av entreprenören Johan Ekman själv den här dagen och det går att ana ett nöjt leende hos honom när han utan problem kryssar fram mellan bilarna på Stockholms gator.

– Det finns ingenstans som vi inte kan ta oss fram så länge höjden inte stoppar oss. Ja, det ska vara en mur kanske men tack och lov är det inte vanligt med murar på vägarna, säger Johan samtidigt som han skrattar och släpper in oss för att återigen kryssa sig förbi felparkerade bilar, cyklister och övergivna sparkcyklar som står längs gatan.

Väl ombord tar det oss inte lång tid att förstå varför så många väljer att färdas långväga med dessa bussar. Vi slår oss ner i de stora och bekväma sätena, blir serverade kaffe och nybakade bullar direkt från bussens egna varmluftsugn längst bak, där det även finns en helt ny kaffemaskin och vinkyl, såklart.

Johan Ekman tog sina största passioner i livet och slog ihop dem. Reseupplevelser möter kärleken till dryck och mat och konceptet var färdigt. Under barndomen var bussen det självklara färdmedlet, då hans föräldrar inte ägde bil. Långa bussresor till släkt i norr gav Johan insikten att han uppskattade resan lika mycket som målet.

Att service rinner i Johan Ekmans blodomlopp blir tydligt när en av oss är veganer och Johan Ekman snabbt ringer huvudkontoret för att be någon läsa på förpackningen som blev kvar på kontoret om dagens medtagna kakor är möjliga att äta. Tyvärr fanns det ägg i kakorna och man kan urskilja en liten besvikelse i hans ansikte. Skulle vi inte ha begränsad tid hade han förmodligen stannat bussen utanför ett konditori för att springa in och köpa veganska kakor. Sådan servicekänsla utstrålar han.

De senaste åren har resorna med EkmanResor 1st Bussness Class inkluderat en rad olika vinregioner och gårdar. Som utbildad sommelier drivs Johan Ekman av passion för ämnet, vilket gör att han är väldigt noga med att resmålen, utflykter, måltider och provningar är bra planerade.

– Just kombinationen av mat och dryck, det är min grej. Jag är kunnig när det kommer till det. Vi besöker en del vingårdar för att de är kända i Sverige, men det absolut viktigaste är kvaliteten på vingården och att upplevelsen blir optimal, så det förekommer även mindre och för de flesta okända gårdar, berättar Johan.

vinresa
Johan Ekman berättar stolt om sin verksamhet och vinresor.

Resenären i fokus

Resenärerna är ofta återkommande och därför ändras destinationerna årligen. Att gästerna är nöjda, det är prioritet. På frågan om Johan Ekmans egna favoritresmål låter sig inte svaret dröja,

– Ja, men det är ju mina favoritresmål vi erbjuder! Jag vill kunna ta med min absolut mest kräsna vän och göra denne nöjd, svarar han bestämt.

Och det finns verkligen en yrkesstolthet och passion hos honom. Att bussen inte ska komma fram, eller att gästerna är missnöjda är inget alternativ. Johan berättar om en anekdot där han efter många om och men och med en enorm envishet lyckas låna bussar och sätta in extra privatflyg bara för hans sällskap då vädret stod i vägen för flyget hem från Toscana. Man löser problemet helt enkelt. Ett par i sällskapet trodde nästan att det var en del i resan.

När man åker buss blir själva resan en del av upplevelsen. En del provningar hålls faktiskt på bussen under resans gång. Upplevelsen av omgivningen kommer närmare och att bussar är bekväma, råder det inga tvivel om. Bekväma säten, mycket benutrymme och personlig service är en självklarhet. En del resor görs med dubbeldäckare där man låter undervåningen vara utan passagerare för att ha område att mingla på. Det finns även en rullstolsramp som är automatisk och bussens toalett är handikappanpassad.

A, B, C – mitt hjärta det bankar

Anna Book sjöng om alfabetet men i det här fallet syftar ABC självfallet på Alsace, Bourgogne och Champagne & Chablis. Den mest populära resan låter gästerna njuta av det goda livet i Frankrike. Upplägget är gjort för att passa såväl djupgående vinintresserade till måttligt novisa och nyfikna.

Frankrike bjuder på utsökta viner och matkultur utan dess like. En resa fylld av exklusiva besök och provsmakningar. Vad sägs om flera besök på Champagnehus, dagar fyllda med smaker i Bourgogne, slottsbesök, senapsprovning och mycket mer.

Att bussresan är ett klimatsmart färdmedel råder det inga tvivel om. I dag kör EkmanResor 1st Bussness Class till 80% på förnybart bränsle och i kombination med det, att kunna dela resan i en buss tillsammans ger låga utsläpp av växthusgaser. Då kan man gott avnjuta det utsökta vinet med gott samvete.

”Champagnestaden” Epernay

 

Inga kommentarer

Lämna en kommentar

Your email address will not be published.