Vin kan ha en avgörande effekt för ett långt liv!

För den som vill leva länge kan det vara en god idé att tänka på lite olika saker. Det handlar kanske inte överraskande om vilken typ av kost man äter, vad man dricker och hur livsstilen ser ut i största allmänhet. Detta är faktorer som forskarna länge har utpekat som viktiga delar i ett stort pussel som leder till ett långt och hälsosamt liv. 

Även om en del av kosten och vissa typer av drycker rekommenderas i ett moderat omfång, är det ändå beståndsdelar som kan vara viktiga att inte missa. Har du koll på vad du kan göra för att få ett långt och hälsosamt liv? Annars får du svaren här.

Kost och kosttillskott

Det kan vara svårt att få i sig allt man behöver endast genom kost och då kan kosttillskott och andra typer av oljor vara bra titta närmare på Cbdcibdol.se. Kosten är alltjämt viktig och det får man lära sig redan som liten. Att äta mycket frukt och grönt är bra för kroppen sägs det, men det finns även andra bra livsmedel såsom bönor, linser och nötter. På senare år har dessa typer av livsmedel uppmärksammats allt mer. 

Inte minst på grund av de stora klimatproblem som vi på jorden dras med. Bönor och linser kan enkelt ersätta det protein som man vanligtvis får från alla typer av kött, fisk och fågel – men både bönor och linser är nyttigare. De är dessutom mycket bättre för planeten att äta bönor och linser, eftersom produktionen av dessa livsmedel inte har lika stor klimatpåverkan som exempelvis kött har. 

Vin – livets dryck

Även om de flesta länders livsmedelsverk rekommenderar ett moderat intag av alkoholhaltiga drycker, finns det ett undantag och det är just vin. Eftersom exempelvis rödvin har visat sig ha vissa hälsofrämjande effekter, om än under ett moderat intag. Och om man tänker efter så är det ju så med de flesta saker i livet. På svenska har vi talesättet “allt med måtta” – ett gammalt talesätt som än i dag är lika aktuellt, som när det skrevs.

Motion håller dig rörlig

Att motionera är bra för kropp och inte minst för själen. I dag vet vi att motion inte bara handlar om just kroppens kondition. Om hur snabbt man kan springa, hur högt man kan hoppa eller hur tunga vikter man kan lyfta. Motionen är minst lika viktig för den psykiska hälsan. Att komma ut och röra på sig frigör glädjeämnen i hjärnan vilket får oss att må bra. En bra idé är att börja motionera – om du inte gör det. 

 

Inga kommentarer

Lämna en kommentar

Your email address will not be published.