LG Electronics släpper sin nya kyl och frys med Craft Ice-funktion

LG Electronics släpper sin nya kyl och frys med Craft Ice-funktion

Nu är sommaren här och vad passar bättre en varm sommardag än en svalkande drink? Is ses sällan som huvudingrediensen i en drink, men gör ofta stor skillnad för smakupplevelsen. I samband med att LG Electronics släpper sin nya kyl och frys med Craft Ice-funktion delar vitvarutillverkaren med sig av fakta om isens betydelse i drinksammanhang.

Is är lika viktig ingrediens som dryck

Is kan faktiskt ses som en ingrediens i en drink då den späder ut alkohol eller mixer i takt med att den smälter. Detta gör ofta drinkarna än godare och behagligare för smaklökarna. En utbildad bartender har just detta i åtanke när den blandar drinkar och väljer ofta olika former av is beroende på takt man önskar att den ska smälta.

Därför ska du välja stora isbitar

För dig som inte är en utbildad bartender kan större isbitar rädda drinken. En blaskig drink med vatten från smält is kan ta bort wow-faktorn från vilken i övrigt proffsig drink som helst. Storleken på isen påverkar såklart hur fort den smälter och ju den exponeras för luft, desto fortare går det.

Förvara isen rätt

Istråg bredvid den frysta fisken? Helst inte om du frågar bartenders och mixologer. Isen kan nämligen fånga upp doft från andra produkter i frysen, vilket i sin tur kan påverka drinken. Separera alltid is från övriga varor i frysen för att slippa ovälkomna överraskningar.

Klar is = bättre kvalité

Ytterligare en faktor som få känner till är att även densiteten på isen påverkar hur fort den smälter. Grumlig is smälter fortare än klar is då den innehåller luft.

– LG är drivande i utvecklingen av vitvaror och vi jobbar ständigt med att utveckla våra produkter. Craft Ice är den senaste innovationen som producerar runda klara isbollar. Med hjälp av värme underifrån blir isbollarna näst intill helt genomskinliga, då luften försvinner innan vattnet fryser. Oavsett vad du har för favoritdrink eller vad du häller upp under nästa middagsbjudning kommer den här funktionen få dig att se ut som ett riktigt proffs, säger Mats Haglund, produktspecialist för vitvaror på LG.

LG Electronics släpper sin nya kyl och frys med Craft Ice-funktion
Om Craft Ice:

Craft Ice tillverkar sex isbollar per dygn till en storlek av fem centimeter. Produktionshastigheten är anpassad för att minimera luftbubblorna i isen vilket innebär att isbollarna har en klarhet på upp till 90 procent. Från dispensern går det även att få kubformade isbitar, krossat is och kylt vatten.

Craft Ice finns tillgänglig hos Elgiganten för 32 990 SEK från och med augusti.

LÄS OCKSÅ: Ny vinkyl från LG

Inga kommentarer

Lämna en kommentar

Your email address will not be published.