Mörkö Lamm – kvalitet sprunget ur småskalighet och omsorg

mörkö lammI Stockholms södra skärgård strax norr om Trosa ligger gården Nora på ön Mörkö.  Här driver Anneli Wallin Mörkö Lamm där hennes cirka 60 djur betar fritt i den havsnära omgivningen och bidrar till att bevara den biologiska mångfalden.

När djuren skickas till slakt sker det på skärgårdens egna slakteri där den varsamma djurhållningen och småskaligheten bidrar till att minimera stress vilket i sin tur ger en betydligt bättre smak.

På Mörkö Lamm arbetar man främst med Dorper-lamm som härstammar från Sydafrika och kom till Sverige 2010 och till Mörkö 2013. Arten Dorper är känd i hela världen för sin fina marmorering och dess milda smak. De genetiska förutsättningarna kombinerat med djurhållningen i skärgården gör köttet från Mörkö Lamm till något alldeles extra.

Det går att beställa lådor av antingen helt eller ett halvt lamm under betessäsongen och en låda kommer med både stekar, kotletter, sågad bog samt mald färs, allt i vakuumförpackning.

Förutom kötthållning producerar även gården fina skinn. Ta chansen att testa närproducerat lammkött där djurens välmående alltid står i centrum – chansen är stor att du fastnar.

www.morkolamm.se
Mörkö lamm
Nora huvudbostad
15393 Mörkö
Stockholm

Inga kommentarer

Stängt för kommentarer