Förberedelsetid | 1 timme marinering |
Tillagningstid | 30 minuter |
Portioner |
|
Ingredienser
- 1-1 1/2 kg lammkotletter
- salt
BASILIKAMARINAD
- 1 vitlöksklyfta
- 1 dl Olivolja Classico Extra Vergine
- 1 kruka kruka basilika
- några kvistar några kvistar rosmarin endast bladen
- några kvistar timjan endast bladen
- 1 citron finrivet skal
- svartpeppar
Ingredienser
BASILIKAMARINAD
|
Instruktioner
- Mixa samtliga ingredienser till örtmarinaden länge till en slät, grön marinad.
- Häll över köttet och låt marinera minst 1 timme, gärna över natten.
- Torka av köttet lätt och krydda med salt.
- Grilla 2–3 minuter på varje sida.
Receptanteckningar
Receptet är framtaget av Zeta i samarbete med Markus Aujalay
Dela det här receptet