Nytt nummer av Vinsider

Nytt nummer av Vinsider nr 7, 2020

Vad är det första du tänker du på när du hör någon säga Kalifornien? 

Förmodligen allt från Venice Beach, eldsvådor, klimathot, Hollywoodstjärnor, pengar, Silicon Valley, windsurfing och förhoppningsvis fantastiska viner. 

Nytt nummer av Vinsider

Eftersom vi skriver om vin kommer vi att lägga vårt fokus där. Sen är det klart att en del hänger ihop. Framförallt den globala uppvärmningen och vilka effekter den har med tanke på bilderna som sprids över världen just nu från San Francisco. Nu ska man inte glömma att det mer eller mindre alltid brinner i Kalifornien varje år, men det finns ett samband enligt mellan ett varmare klimat och de senaste årens bränder enligt forskare.

Nu är det inte klimatet i sig som stoppat vår möjlighet till att resa utan en pandemi som tagit världen i gisslan och håller oss hemma. Men jag tycker om Erin Stocktons inledning om Kalifornien på sid fem och hur det ändå går att ta sig över världens kontinenter. 

”Eftersom vin är den sammanlagda summa av läge, tid och kultur, kan man resa genom världen när man provar vin på hemmaplan. Varje vin har en egen historia.”

Vårt egna klimat här hemma har ändå bjudit på ett par riktigt härliga dagar innan hösten sakta smög sig på och det blev ett par härliga kvällar när man kunde sitta utomhus med ett glas vin i handen och njuta av en stjärnklar himmel. 

Sen finns det en del olikheter mellan mig och Oskar som kommer fram tydligt när termometern sjunker. Personligen har jag aldrig varit speciellt förtjust i vintern. Okej med snö och lite minusgrader runt jul och nyår, men sen få gärna våren och värmen komma tillbaka. Snabbt, om det är möjligt, men varje år är det likadant. I mitten av april står man ändå där i ett snöfall och undrar om någon skämtar med världen. Oskar däremot, den galningen, älskar snö och skulle förmodligen kunna bo i en skidbacke och varför inte det bästa av två världar och hänga i Mammoth Mountain i Kalifornien. Då kanske till och med jag hänga på, fast det blir ett dyrt liftkort.

En annan som också kan vara lite galen ibland, som man upptäcker om man följer honom på Instagram, är vår egna kock Sebastian Schauermann. I det här numret berättar han om sin resa till Kalifornien och hur det har påverkat honom. Han passar även på att bjuda på en specialitet därifrån. Ett bra tips till kvällens tacos.

Missa inte våra vinguider i slutet av tidningen. Där hittar du inspiration och tips.

Cheers!

Mats & Oskar 

Inga kommentarer

Lämna en kommentar

Your email address will not be published.