One-Pot Kyckling med Krämig Boursinsås

En enkel och krämig kycklingrätt som är perfekt för alla tillfällen och kräver endast en panna! Med smakrik Boursin-ost! 

Recept av Özlem Elvnäs

Skriv ut Pin
Inga betyg än

One-Pot Kyckling med Krämig Boursinsås

Den här enkla, krämiga kycklingrätten är perfekt för alla tillfällen och kräver endast en panna! Med smakrik Boursin-ost, färsk timjan och en sammetslen sås kommer denna rätt snabbt bli en favorit vid middagsbordet. Bjud familjen på något extra ikväll och njut av smaken tillsammans.
Keyword Boursin, boursinsås, kyckling, one-pot
Portioner 8

Ingredienser

  • 5 st stora kycklingfiléer
  • 2 st vitlöksklyftor hackade
  • 1 st stor lök hackad
  • Salt och peppar efter smak
  • 3 msk smör
  • 5 dl kycklingbuljong
  • 2 st paket Boursin Garlic & Herbs
  • 2-4 st kvistar färsk timjan

Instruktioner

  • Dela varje kycklingfilé i två bitar. Krydda med lite salt och peppar.
  • Smält smöret i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek kycklingen tills den är genomstekt och lägg sedan åt sidan på en tallrik.
  • Fräs lök och vitlök i samma panna i cirka 3-5 minuter tills de mjuknar.
  • Häll i kycklingbuljongen och tillsätt Boursin-osten. Rör om tills osten smälter och du får en slät sås. Låt sjuda i 10 minuter.
  • Lägg tillbaka kycklingen i pannan och låt allt puttra på medelvärme i 15 minuter eller tills såsen börjar tjockna. Klart!

Hitta fler recept från Boursin här!

Inga kommentarer

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Receptbetyg