En enkel och krämig kycklingrätt som är perfekt för alla tillfällen och kräver endast en panna! Med smakrik Boursin-ost!
Recept av Özlem Elvnäs
One-Pot Kyckling med Krämig Boursinsås
Den här enkla, krämiga kycklingrätten är perfekt för alla tillfällen och kräver endast en panna! Med smakrik Boursin-ost, färsk timjan och en sammetslen sås kommer denna rätt snabbt bli en favorit vid middagsbordet. Bjud familjen på något extra ikväll och njut av smaken tillsammans.
Portioner 8
Ingredienser
- 5 st stora kycklingfiléer
- 2 st vitlöksklyftor hackade
- 1 st stor lök hackad
- Salt och peppar efter smak
- 3 msk smör
- 5 dl kycklingbuljong
- 2 st paket Boursin Garlic & Herbs
- 2-4 st kvistar färsk timjan
Instruktioner
- Dela varje kycklingfilé i två bitar. Krydda med lite salt och peppar.
- Smält smöret i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek kycklingen tills den är genomstekt och lägg sedan åt sidan på en tallrik.
- Fräs lök och vitlök i samma panna i cirka 3-5 minuter tills de mjuknar.
- Häll i kycklingbuljongen och tillsätt Boursin-osten. Rör om tills osten smälter och du får en slät sås. Låt sjuda i 10 minuter.
- Lägg tillbaka kycklingen i pannan och låt allt puttra på medelvärme i 15 minuter eller tills såsen börjar tjockna. Klart!