Vinsider har fantastiskt roligt samarbete med Swedish Pork under hela sommaren och vi kommer lägga upp goda och roliga recept till grillen!
”Sommartider är grilltider. Samtidigt börjar fler och fler upptäcka att grillning kan vara något helt annat än råbrända köttbitar eller svedda korvar. Hemligheten bakom riktigt bra grillning är att låta glöd och rök göra sitt jobb – för såväl kött som tillbehör. Tänd grillen och våga grilla på riktigt! Här har vi några välkomponerade, smakrika recept som låter dig grilla allt – från fördrink till efterrätt. Vi säkrar smaken med fina bitar av svenskt fläskkött som får sällskap av grönsaker, frukt, färska kryddor och örter.
Recepten är komponerade av Pelle Bring, välrenommerad grillkock som bland annat varit kapten för det svenska grillandslaget 2023.
Tänd grillen. Grilla allt. Njut.
Svensk pluma med ramslökschimichurri, grillade jordgubbar och slanggurka
Ingredienser
- 4 st Skivor Pluma
- 250 g Jordgubbar
- 250 g Slanggurka eller snacksgurka
Chimichurri
- 50 g ramslök, spenat eller persilja
- 1 dl kallpressad rapsolja
- 1/2 st röd chili
- 1 st vitlöksklyfta
- 3 st små cocktailtomater
- 1 st liten bit salladslök
Till servering
- 1 Krasse
Instruktioner
- Dela jordgubbarna och gurkan i halvor. Lägg dem i en form som tål grill.
- Mixa alla ingredienser till chimichurrin i en matberedare. Mixa till en ganska lös sås. Krydda med salt och peppar.
- Krydda pluman med lika delar salt, paprikapulver, svartpeppar och vitlöksgranulat.
- Grilla pluman och det gröna på en riktigt varm grill tills kärntemperaturen nått ca 67–68 grader. Låt köttet vila.
- Grilla jordgubbarna och gurkan.
- Servera pluman tillsammans med de grillade jordgubbarna och gurkan, och ringla chimichurrin över. Klipp lite krasse över den grillade pluman.