Vinsider med Italien som tema

Vinsider med Italien som tema
Vinsider med Italien som tema.

Då var vi här igen. Slutet av sommaren. På gott och ont. Det känns som det var igår som jag skrev om att nu omfamnar vi solen och värmen! Sen är det ett hundrameterslopp som sätter igång och det spelar ingen roll om vi tjuvstartar lite. Allt över innan vi ens hinner komma upp ur startblocken. 
Varför tar sommaren slut så fort, undrar man varje år. Kanske är du en åretruntare (eget helt påhittat ord) eller så är du som mig. Andas och lever för sommaren. Resten av året känns helt meningslöst, som en grå massa som sträcker sig från att värmen tar vid till att solens strålar sakta avtar med att ge oss värme. Men varje år gör jag allt som står i min makt för att omfamna resten av året, och varje år misslyckas jag. Sommaren är min bästa vän, min förtrogna, mitt ljus, min kärlek. Skärp dig nu, tänker du säkert och börja rabbla saker som är fantastiska resten av året. Våren när allt kommer till liv. Hösten när man få krypa in under filten och mysa med tända ljus. Och vintern som är fylld med snö och lek. Tyst. Du kan inte lura mig. Ge mig sommar igen. Värme. Sena och ljusa kvällar. Stränder med sand mellan tårna och solade kroppar. Nätter som aldrig vill ta slut. Skratt och frihet.

LÄS SENASTE VINSIDER HÄR

Men nu tar vi vi oss i kragen och gillar läget och släpper ett nytt nummer av Vinsider med Italien som tema.

Italien kallades en gång i tiden för Enotria (vinlandet) av de gamla grekerna. Det finns många som kallar sig vinexperter och andra fina titlar, personligen, när någon sätter det epitetet på mig, ryggar jag tillbaka och avfärdar vederbörande snabbt med att jag inte är expert utan lär mig saker varje dag.  Som till exempel Italien. Det spelar verkligen ingen roll hur mycket jag läser på om landet, druvorna och producenterna. Varje dag upptäcker jag något nytt. Och sen har var Frankrike, Tyskland, Österrike, USA, Nya Zeeland…listan tar aldrig slut. 
Sebastian Schauermann delar med sig av sitt egna recept för Bolognese efter sina resor till Italien och han berättar även historian bakom denna rätt som fått spridning över hela världen. Som vanligt hittar du våra vinguider längst bak i tidningen och nu hoppas vi på en lång och härlig höst.

Cheers,

Inga kommentarer

Lämna en kommentar

Your email address will not be published.