Dukning och dekoration till midsommar – inspiration för festen

Midsommar står runt hörnet och festligheterna kan börja. Här har vi samlat inspiration för dukningen och dekoration som passar midsommar. Glad midsommar!

 krans i taket

Upp med kransen i taket

Blomkrans i håret i all ära, men en takkrona blir ett riktigt effektfullt inslag på festen. Ta exempelvis en rockring och klä med blommor. Fäst rep på och häng upp i taket, eller varför inte utomhus?
Källa: Rock my wedding

kyl drickan i skottkärranKylning på hjul

Använd en skottkärra för att kyla drycken! Fyll med is och släng ner ert dricka  — man får plats med mycket!
Källa: Country Living Magazine

Inspiration Mat & Dryck till midsommar

servera på snyggt sättPigga upp klassikerna

En midsommar utan sill och potatis är väl inget vi tänker föreslå, men däremot kan man gott och väl pigga upp serveringen. Här är två enkla och lysande exempel. Gör plockvariant med en färskpotatis, sill, gräddfil och färska kryddor. Eller använd ett pannkaksjärn eller panna som serveringsfat. Snygg!
Källor: Johner Bildbyrå och Hebe

midsommar picknick utePicknick på gräset

Slå er ner på gräset och duka upp en picknick. Skapa ett långbord i låg höjd av exempelvis europapallar eller varför inte en gammal dörr? Endast fantasin sätter gränser…
Källa: Brit + Co

portionsflaskoe

En flaska var

Skippa glasen och bjud på flaskor i stället. Många bubbel finns som mindre flaskor och dessa passar utmärkt att bjuda istället för ett glas (eller två). Du kan också bjuda på liten flaska snaps som såklart är väldigt passande till midsommar.

Glad midsommar!

Följ Vinsider på Facebook och Instagram

Text: Derin Ivgen

Inga kommentarer

Stängt för kommentarer