Den blomstertid nu kommer – Midsommaren är framdukad

Äntligen midsommar! Bjud in vänner, släkt och bekanta. Duka fram och smaka på sommarens smaker.

Vi vill bjuda på klassiska smaker med en tvist. Gubbröran är vegansk, där sillen är ersatt med champinjoner som fått ligga i en lag.

Den traditionella jordgubbstårtan har vi plockat isär och serverar i glas. Lägg lager med sockerkaka, vaniljsås, färska jordgubbar och toppa med grädde och mynta. Det är okej att köpa färdig sockerkaka och vaniljsås. Du har nog att tänka på eller hur? Ta tiden att umgås med dina vänner och lukta på blommorna.

De här helt fantastiska blommorna kommer från Interflora. Buketten med pioner kallas för “Lyckliga dagar“. Denna bukett går i somriga toner av rosa, vitt grönt och innehåller pioner, lövkoja, daggkåpa och alstroemeria.

Den andra buketten kallad “Blomsterglädje” är ljuvlig dröm i rosa och vitt! Den innehåller rosor, prärieklocka, alstromeria och grönt.

Midsommar är inte komplett utan en ljuvlig blomsterkrans. Kransen är i sköna sommarfärger och innehåller bland annat rosor, prärieklockor, tistel och blandat grönt.

Kanske vill du lära dig hur du binder kransen själv? Här kan du lära dig!

Samtliga buketter och kransen finns att beställa på interflora.se.

Glad sommar kära läsare!

Foto: Derin Sunneson

vegansk gubbröra

Skriv ut recept
Vegansk gubbröra
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Portioner
portioner
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Instruktioner
 1. Skala och koka potatisen och låt den bli helt kall.
 2. Ansa och strimla champinjonerna tunt. Koka upp kryddorna, salt och peppar med vattnet och vinägern. Lägg ner svampen och låt lagen koka in. Låt kallna.
 3. Skala och skär 4 av potatisarna (för 6 port) i tärningar.
 4. Blanda för sig krämen. Skala och hacka löken. Skär gräslök och dill fint.
 5. Mosa de sista 2 potatisarna (för 6 port). Blanda med växtbaserad crème fraiche, tångkaviar, rödlök, gräslök och dill. Smaka av med rikligt med salt och peppar. Vänd ner den skurna potatisen och svampen.
 6. Servera gubbröran på knäckebröd. Garnera gärna med dill, gräslök och tångkaviar.
Receptanteckningar

Recept och foto: Derin Sunneson

Dela det här receptet

2 Kommentarer
  1. Hej Hassan, det är väldigt många som vill ha det. Den här gubbröran är alldeles på riktigt med 🙂 Skämt åsido, det finns många anledningar att vara vegan och inte alla ogillar smaken av klassiska rätter.
   Glad midsommar!

Lämna en kommentar

Your email address will not be published.