Grillade revbensspjäll

Ingen sommar utan revbensspjäll menar grillentusiasterna. Det är bara att hålla med. Till skillnad mot vad många tror behöver man inte förkoka köttet. Grilla de perfekta revbensspjällen med hjälp av experterna på Broil King. Mört kött och ljuvlig glaze.

Skriv ut recept
Grillade revbensspjäll
Votes: 1
Betyg: 4
You:
Betygsätt detta recept!
Maträtt Huvudrätt
Portioner
Maträtt Huvudrätt
Portioner
Votes: 1
Betyg: 4
You:
Betygsätt detta recept!
Instruktioner
  1. Tillaga spjällen med indirekt grillning: ställ en droppform på de rostfria stålvågorna under grillgallren.
  2. Häll i 2,5 cm vatten eller annan vätska som äppelcider, vin eller en blandning.
  3. Lägg tillbaka grillgallren och förvärm grillen till medelhög värme.
  4. Använd fingrarna för att dra bort hinnan från baksidan av revbensspjällen. (Detta har stor betydelse för köttets mörhet.) Stycka varje revbensspjällsbit i mindre bitar om ca 15 cm. Salta och peppra och ställ bitarna i revbenshållaren på grillen. Placera spjällen vertikalt i hållaren, så att benpipan pekar uppåt.
  5. Tillaga långsamt på låg värme i ca 1 1/2 timme tills köttet är mycket mört.
  6. Blanda under tiden resten av ingredienserna i en kastrull, koka upp och låt sjuda så att du får en tjockfl ytande glaze.
  7. Pensla glazen på spjällen alldeles mot slutet av tillagningen för att förhindra att sockret bränns vid.
  8. En varm glaze tränger in bättre i köttet vilket resulterar i att det absorberar mer smak.
  9. Låt revbensspjällen vila i 5 minuter före servering
  10. Metod: Indirekt grillning
Receptanteckningar

Tack till Broil King recept. Fler recept och tips hittar ni på Broil Kings hemsida.

Revbens- och stekhållare. Cirka pris 500 kr
Den här professionella revbens- och stekhållaren från Broil King® rymmer upp till fem rader revben och kan genom sin multidesign även rymma en stor stek. Ramen är tillverkad i 10 mm hållbart rostfritt stål och har stora integrerade handtag som gör den lätt att flytta från en del av grillen till en annan. 38,5 x 22 x 9,5 cm.

Dela det här receptet
Inga kommentarer

Lämna en kommentar

Your email address will not be published.