Vegansk gubbröra

Veganiserad variant på en klassiska röran till midsommar.

Skriv ut recept
Vegansk gubbröra
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Portioner
portioner
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Instruktioner
  1. Skala och koka potatisen och låt den bli helt kall.
  2. Ansa och strimla champinjonerna tunt. Koka upp kryddorna, salt och peppar med vattnet och vinägern. Lägg ner svampen och låt lagen koka in. Låt kallna.
  3. Skala och skär 4 av potatisarna (för 6 port) i tärningar.
  4. Blanda för sig krämen. Skala och hacka löken. Skär gräslök och dill fint.
  5. Mosa de sista 2 potatisarna (för 6 port). Blanda med växtbaserad crème fraiche, tångkaviar, rödlök, gräslök och dill. Smaka av med rikligt med salt och peppar. Vänd ner den skurna potatisen och svampen.
  6. Servera gubbröran på knäckebröd. Garnera gärna med dill, gräslök och tångkaviar.
Receptanteckningar

Recept och foto: Derin Sunneson

Dela det här receptet
Inga kommentarer

Lämna en kommentar

Your email address will not be published.