Vinnande cocktail smaksatt med myror och hav

Finalen i Hernö Gin Cocktail Awards 2019 samlade 14 internationella bartender.  Uppdraget var att skapa en cocktail med den för dagen lanserade Hernö High Coast Terroir Gin 2019.

Med fokus på naturupplevelser samt Höga Kustens flora utmanade tävlingen finalisterna genom att låta dem själva plocka ingredienser till sina cocktails under en vandring från Speckstaberget utanför Härnösand till Smitingens havsbad.

Raphael Redant från Stich Bar i Sydney, Australien, tog hem priset med en cocktail smaksatt med myror och havsvatten.

– Raphael Redant vinner Hernö Cocktail Awards 2019 för sin kreativa cocktail med rökiga toner av gran, sälta från havsvatten och sötma från myror. Resultatet är en karamelliserad kolaktig smak med ett mörkt djup, motiverar en jury bestående av Michael Sperling, ginexpert från Danmark, samt Emil Åreng och Jon Hillgren från Hernö Gin.

– Den största ögonblicket i dag var sekunden då jag kom till mitt arbetsbord här i Dala, med korgen full av det jag plockat i skogen, och insåg vilken utmaning jag stod inför. Att skapa en vinnarcocktail med typ ingen utrustning alls, en kniv och ett litet gasolkök bara. De två timmar vi hade på oss verkade först vara mycket tid, men det är det verkligen inte när du ska tillaga ingredienser du aldrig sett tidigare och utorska nya smaker, berättar en jublande glad Raphael.

Tar hem tävlingen till destilleriet i Dala och nya besöksytor i år.
Hernö Gin Cocktail Awards är tillsammans med den årliga lanseringen av Hernö High Coast Terroir Gin ett led i företagets långsiktiga mål att stärka Höga Kusten som en internationell destination för ginupplevelser och därmed attrahera besökare till regionen.

– Vi har skapat förutsättningar för en ökad besöksupplevelse med nybyggda lokaler som bland annat rymmer en restaurang och nya provningslokaler. Med detta har vi tagit hem tävlingen till destilleriet i Dala i år och i kväll har vi satt rekord i såväl antal finalister som publikantal. Nästa år tar vi höjd för ännu fler, berättar Jon Hillgren, vd och grundare av Hernö Gin.

Unik upplevelse för deltagare och gäster.

Den globala finalen i Hernö Gin Cocktail Awards är ett friluftsevent med fokus på naturupplevelser samt Höga Kustens flora. Deltagande bartenders vandrade under förmiddagen från Speckstaberget utanför Härnösand till Smitingens havsbad och plockade själva ingredienserna till de cocktails de tävlade med. Publiken hade under kvällen möjlighet att mingla runt och på nära håll se finalisterna arbeta.

Mattält på området med mat från Engstöms Bakery & Deli samt exklusiv middag skapad av stjärnkocken Fredrik Persson säkerställde att alla besökare var mätta och belåtna. Sex meter cocktailbar bemannad med två av Sveriges bästa bartenders var kvällens samlingspunkt under tävlingen som pågick på scenen inför sittande publik och jury.

– Vi vill ge våra internationella gäster en unik upplevelse i den natur som Höga Kusten erbjuder och öppna sinnet för en värld av cocktails för publiken. Oförglömliga minnen, det är vad vi vill att våra gäster tar med sig hem, avslutar Jon.

Inga kommentarer

Lämna en kommentar

Your email address will not be published.