Fantastiska skärgårdskrogar du inte vill missa!

Stockholms skärgårdskrogar är verkligen något helt unikt. Hör vågorna klucka mot solvärmda bryggor. Njut av goda måltider och god dryck i Skärgården i sommar. Här är Vinsiders favoriter just nu!

Här kommer våra favoriter bland skärgårdskrogarna

Bullandö - när man letar hamnnära skärgårdskrogar
Bullandör är en av Värmdös mest klassiska skärgårdskrogar på byggan till Bullandö marina. Så antingen innan eller efter maten kan man också strosa runt på bryggorna och titta på alla fantastiska båtar.

Bullandö krog – när vi letar skärgårdskrogar i hamnen 

Med det centrala läget i Stockholms skärgård ligger den klassiska skärgårdsdestinationen Bullandö Krog.
Här kan man sitta i kvällssolen och njuta av vällagad mat på fina råvaror samt ta del av den mest generösa och omfattande dryckeslistan i hela Stockholms skärgård. Bullandö Krog kommer man ofta tillbaka till, då den stora härliga uteserveringen inbjuder till långa och sena sommarkvällar med en fantastisk utsikt över inloppet till Bullandö Marina. Bullandö Krog har en rörlig och levande vinlista med viner som kommer och går.
Från midsommar fram till skolstarten kommer man dessutom kunna njuta av musikunderhållning på den stora uteserveringen, med både liveband på lördagarna samt lite lugnare kvällar mitt i veckan.

www.bullandokrog.se

Furusund Värdshus – ta båten till Stockholms skärgårdskrogar

Furusund Värdshus – ta båten till Stockholms skärgårdskrogar. I Stockholms norra skärgård finner du populära Furusund Värdshus som numera har öppet året runt! Middagen avnjuts i det grönskande orangeriet, på den stora terrassen eller inne i den vackra restaurangen. Du som vill njuta lite extra bokar med fördel ett furusundpaket och stannar över natten på hotellet en trappa upp. Eftermiddagen tillbringas på den nya punschverandan eller i jacuzzin på första parkett!
I köket är Mattias ”fredagskocken” Larsson kreativ ledare och menyerna varieras efter säsong. I restaurangen flödar ljuset in genom panoramafönstren, de franska dörrarna står öppna och gränsen mellan ute och inne blir knappt märkbar. Skärgårdsbåtarna från Stockholm lägger till vid ångbåtsbryggan, ett femtiotal meter från restaurangen.

Bistro Sågen – upptäck nya skärgårdskrogar

Bland kabeltrummor, plankor, traktorer och korrigerad plåt får man njuta av vår kära kökschef och skärgårdskock Lenas mat. Balanserade smaker, närhet till producent och ”något för alla” är den röda tråden i köket.
På menyn har det lokalodlade och småskaliga en stor roll och vi är stolta över vårt nära samarbete med duktiga leverantörer från örarna omkring. Klassikerna Planka och vår lyxiga Räkmacka finns alltid på menyn bland våra andra, mer årstidsknutna rätter. I öl kranen finns Värmdö Bryggeris lager och som ett friskt alkoholfritt alternativ har vi Värmdö Musteris mousserande Äppelmust.
Hos oss på Bistro Sågen är alla varmt välkomna, året runt. Under sommaren har vi öppet varje dag, höst och vår helgöppet och under vintern öppet alla fredagar.

 

Ingmarsö krog - Skärgårdskrogar norr om Vaxholm
En fantastisk krog lite norr om Vaxholm

Ingmarsö Krog – ta bilen eller båten till Stockholms skärgårdskrogar

Ingmarsö Krog ligger i mellersta skärgården. Pittoreskt beläget vid vattnet med vacker terrass och härlig barflotte kan man sitta i solen och känna havets kluckande lugn. På Ingmarsö Krog kombineras höga ambitioner med skönt häng och goda viner. Året runt. För hela familjen.

Hit tar man sig med Vaxholmsbåt eller med egen båt. Här kan man lägga till vid den egna bryggan och koppla bort storstadens stress i rogivande skärgårdsmiljö. Blir kvällen lång så kan man ligga kvar vid restaurangens brygga.

www.ingmarsokrog.com

Strandbaren Idöborg – skärgårdskrogar med det lilla extra

På Idöborg – den lilla privatägda ön nordost om Nämdö finner ni Strandbaren, denna pärla bland skärgårdskrogar. Här erbjuds frukost, lunch och middag alla dagar utom måndagar under sommaren. Njut av god mat och dryck på det stora bryggdäcket precis vid vattnet. Prova bastun med panoramautsikt eller ta ett dopp från sandstranden. 
Onsdagskvällar är det live-jazz och i början av juli ordnas middagsspelningar med Petter och Albin Lee Meldau. För tredje året i rad står kökschef Oscar Evertsson för maten och vid ankomst välkomnas ni av hovmästarna Herman Rydergård och Carl Edholm. På ön finns gästhamn med plats för ca 50 båtar samt möjlighet till övernattning i gästrum och stugor.

 

Fantastiska skärgårdskrogar du inte vill missa!
Här kan man äta gott och Fejans Pensionat erbjuder ett enkelt boende om du vill stanna kvar över natten efter en lång middag med familj och vänner.

Fejan

På Fejan ska du först och främst må bra. Här visar sig skärgården från sin vackraste sida och man vill att du ska landa och njuta av havet, naturen och långt bort från all stress. 
Här kan man äta gott och Fejans Pensionat erbjuder ett enkelt boende om du vill stanna kvar över natten efter en lång middag med familj och vänner. Hit kommer du med egen båt eller Passbåt från Räfsnäs Brygga.

www.fejan.com

 

Skärgårdskrogar
Strömma Krog med en fantastik brygga, uteservering och trädgård som har solläge och en fantastisk närhet till kanalen.

Strömma krog – skärgårdskrogar på Värmdö

Alla vägar leder till Rom sägs det, men det gäller även Strömma Krog och Kanalbar.
Hit till oss tar du dig med alla tänkbara färdmedel endast 30 min från Slussen. Du når oss via bil, båt, buss, eller till fots efter en härlig promenad.
Njut sedan en härligt svalkande sangria eller glass i solen med kanalen som skådeplats, eller sätt dig till bords på vår prunkande uteservering och låt oss ta väl hand om dig medan du avnjuter god mat från menyn som vi komponerar och lagar här på Strömma.
Vår målsättning är att besök hos oss skall kännas familjära och att du känner dig som hemma.
Hoppas att vi ses önskar Caroline Weerén tillsammans med hela Strömmafamiljen.

www.strommakrogochkanalbar.se

 

Fantastiska skärgårdskrogar du inte vill missa!
COCCO BEACH CLUB är Stockholms första Beach Club med inomhus- och utomhuspooler, eldrelax och solsängar.

ELLERY BEACH HOUSE

COCCO BEACH CLUB är Stockholms första Beach Club med inomhus- och utomhuspooler, eldrelax och solsängar. Musiken, drinkarna, maten och aktiviteterna runtomkring för tankarna till Palm Springs. 
En lekfull miljö där du kan relaxa utan att behöva viska – ett vädersäkert beachhäng årets 365 dagar, med fyra varma pooler, två restauranger och tre padelbanor. Vår nybyggda brygga med åtta båtplatser gör det möjligt att titta förbi på lunch, middag eller längre häng hos oss i sommar!

www.ellerybeachhouse.com

 

Skärgårdskrogar
En skärgårdsoas där man får avnjuta nyrökt fisk, som rökts i det egna lilla rökeriet på kajen intill.

Båtshaket Ålö – skärgårdskrogar i ytterskärgården

I en av vikarna på den lilla ön ålö intill den större ön utö i stockholms södra skärgård, ligger fiskrestaurangen båtshaket. En skärgårdsoas där man får avnjuta nyrökt fisk, som rökts i det egna lilla rökeriet på kajen intill. Det hela avnjuts ute på trädäcket med en utsikt som sträcker sig över kobbar, skär, vikar och hav.
Fr.o.m. säsongen 2021 drivs restaurangen av Jim&Jacob. Vi kommer förvalta på vårt sätt och nytt för i år blir en vedeldad grill som komplement till rökeriet. Fokus ligger fortfarande på fisk men för första gången kommer båtshaket även ha något för köttälskaren. Vi vill att dagarna på haket ska bli längre, därför kommer vi även ha öppet Kvällar till skillnad mot tidigare år. Vi blandar en unik miljö med god mat, naturligt producerade viner, groggar med stockholms bränneri som grund samt en och annan överraskning.
www.batshaket.se

 

 

Stockholms närmaste skärgårdskrog - Fjäderholmarns krog
När man kommer tilll Fjäderholmarna passerar man rökeriet och går till krogen. Här har man både en fantastiskt matupplevelse samt kanske närskärgårdens bästa utsikt.

Fjäderholmarnas Krog – stans närmaste bland skärgårskrogar

På vackra och orörda Fjäderholmarna, endast en kort båtresa från Nybrokajen eller Gamla Stan i centrala Stockholm, ligger några av huvudstadens närmaste skärgårdskrogar, bland annat Fjäderholmarnas Krog.

Detta är destinationen för den som vill ha mest möjliga skärgårdsupplevelse med minsta möjliga restid.

Fjäderholmarnas Krog serverar bland annat svenska fisk- och skaldjursklassiker i lugnande miljö och hamn-baren är ett av Stockholms Skärgårds allra självklaraste vattenhål. Dessutom arrangeras här både konferenser, events och whiskey-provningar. Och varför inte testa det egna ölet från Fjäderholmarnas Bryggeri?

www.fjaderholmarnaskrog.se

Gastronomi i skärgården, Svartsö skärgårdskrog
När svartsö öppnade som sin krog i skärgården så var det en välkomnat inslag med deras höga ambition och leverans av superkvalitet.

Svartsö Krog – njut av färden mot skärgårdskrogar 

På den moderna bistron Svartsö Krog krånglar man inte till det i onödan.
Här, i ytterskärgården mellan Möja och Ljusterö, ligger fokus på kvalitativ mat, dryck och service med tumregeln att alla tre ska hålla högsta kvalitet.

Menyn varierar beroende på kockens inspiration och man använder i stor grad närproducerade råvaror men toppar gärna med exotiska inslag.

Utöver maten erbjuder Svartsö Krog spännande naturliga viner från småskaliga europeiska producenter samt öl från nordiska mikrobryggerier.

Lägg till vid deras egna brygga och njut av den goda maten och dryckerna i fantastisk natur.

www.svartsokrog.se

Skärgårdskrogen Dykarbaren på Sandhamn
En av skärgårdens mest kända krogar, Dykarbaren.

En klassiker bland Skärgårdskrogar – Dykarbaren

Sedan 1998 drivs Dykarbaren på Sandhamn av Jeanette Florin tillsammans med hennes vapendragare John Bergström.

Namnet kommer av att matsalen användes som teorisal för en lokal dykarskola på 80-talet och hit strömmar ortsbor och besökare varje sommar för att njuta av maten och dryckerna, blickandes ut över folket som flanerar upp och ner längs promenaden.
Vinlistan håller hög klass och här får man förutom havets läckerheter alltid den klassiska Clubsandwichen eller burgaren som mättar efter en dag till sjöss.

På kvällarna lever många skärgårdskrogar upp, men få gör det på samma sätt som Dykarbaren. Här har de skön musik och den kunniga personalen i baren jobbar intensivt med att servera drinkar. Dykarbaren är en institution på Sandhamn man absolut inte får missa.

www.dykarbaren.se

 

Skärgårdskrogen på FinnhamnInled kvällen med en fördrink i kvällssolen på takbaren som anses bäst bland skärgårdskrogar.

Finnhamn krog – skärgårdskrogar

När båten lägger till vid Finnhamns brygga och du kliver av är dagen din. Rakt fram ligger skärgårdskrogen med en av skärgårdens vackraste takbarer med en 250 m2 stor terrass.

Här finns något för alla och mitt i den storslagna skärgårdsidyllen hittar du öns lanthandel, vandrarhem, bastu och stugby. Njut av en promenad över ön, ta ett dopp från klipporna och avsluta dagen på krogen som i år har ny köksmästare. Nytt för i sommar är Finnhamns foodtruck, som serverar mat med spanska influenser.

Inled kvällen med en fördrink i kvällssolen på takbaren som anses bäst bland skärgårdskrogar. Gå sedan vidare till matsalen och avnjut en middag från den dynamiska à la carte-meny där smørrebrøden har fått ersätta förrättslistan. Kombinera din meny med hemkryddad snaps, närproducerat öl och viner gjorda med respekt för vår planet.    

www.finnhamn.se

 

Lidö är ett naturreservat, mitt i Roslagen.

Lidö Värdshus – skärgårdskrogar i Roslagen

”Med vårt genuina intresse för mat och service vill vi sätta Lidö Värdshus på kartan som en av skärgårdens trevligaste krogar. Lidö är den perfekta skärgårdsön för dig som vill njuta av god mat och dryck – antingen för att fira semester, bröllop, födelsedagar eller konferera. 
Lidö är ett naturreservat, mitt i Roslagen, som förenar de bästa delarna av skärgården. Här hittar ni stränder, kobbar, klippor, härliga promenadstråk, en bondgård, ett värdshus med skärgårdsinspirerad meny, gästhamn med 50 båtplatser, café och toalett/dusch. Här bor ni i en härlig miljö med närhet till havet. Ni kan både njuta av lugnet och hitta på aktiviteter som passar hela familjen”. 

 

Restaurang Varvet – lägg till och njuta av alla skärgårdskrogar

Mitt på Högmarsö varv, i en verkstadsbyggnad från sekelskiftet eller strax före, ligger Restaurang Varvet. Här och på kajen utanför serveras varje sommar Tomas Diederichsens (Årets kock 2011) tolkning av svensk sommar, med influenser från när och fjärran. Här hittar du en koncis och charmig vinlista, med både säkra kort och glada överraskningar. Varvet har öppet för lunch 12–15 och middag från 17. Baren är öppen hela dagen med sköna spritzar, utvalda snacks och en hel rad olika gin & tonics. 
På Varvet på Högmarsö är det helg hela semestern, med livemusik på måndagar, vinproving på tisdagar och ostron och bubbel varje onsdag.  

 

För bra för att vara skärgårdskrog - Bockholmen
En av Stockholms bättre restauranger är också en skärgårdskrog, med sin magiska plats i lilla värtans vatten är det nästan många som glömmer bort att bockholmen nås bäst med båt.

Bockholmen Hav & Restaurang – skärgårdskrogar med meriter

Bockholmen Hav & Restaurang ligger i Stockholms innerskärgård vid Bergshamra endast 15 minuters färd från city och kan vara Stockholms närmsta skärgårdsupplevelse.
Tillräckligt nära för att snabbt och enkelt ta sig hit, men också tillräckligt långt bort för att komma ifrån stadens stress.

I en avslappnande skärgårdsmiljö, i en gammal grosshandlarvilla från sent 1800-tal, har man skapat en levande restaurang och mötesplats för såväl långfärdsseglare som finanskryssare och landkrabbor. Här umgås och trivs alla utan förbehåll.

Inspirationen till maten kommer från de rena skandinaviska smakerna vi alla älskar, från minnen av mormor till en nyfikenhet på Fellini’s medelhav.

www.bockholmen.com

Motorverkstan, skärgårdens coolaste krog
När motorverkstan öppnade i en gammal verkstad så blev det snabbt en av stockholms skärgårds stora snackisar. Sedan dess har restaurangen varit väldigt populär.

Motorverkstan Bistro & Bar – en klassiker när man letar skärgårdskrogar

Sommaren 2021 blir åttonde året som Motorverkstan Bistro & Bar på Djurö drivs i regi av livsnjutaren och Djuröälskaren Anders Andersson. Motorverkstan har under de senaste åren kvalificerat in som en riktig klassiker när man letar efter skärgårdskrogar.
Huvudhuset har en rik historia som faktisk motorverkstad och omvandlades till krog av de förra ägarna i början på 2000-talet.

Här serveras man närproducerad och kvalitativ mat med fokus på lokala fisk- och skaldjursrätter och man uppmuntras att ta långa luncher i gott sällskap som övergår i middagar med kaffe och avec. Om vädret är som det ska sitter ni i solen på den nybyggda uteterassen och njuter av skärgården i all sin prakt. Kommer ni med egen båt tar hamnkapten emot och har ni väldigt trevligt kanske han låter er ligga över natten.

www.motorverkstan.se

 

Läs även våran guide till Stockholms bästa uteserveringar

Läs även våran guiden till Stockholms bästa vinbarer

1 kommentar

Lämna en kommentar

Your email address will not be published.