8 fantastiska uteserveringar i Stockholm!

Det är något alldeles speciellt med att avnjuta en god dryck på en uteservering. Stockholm har ett fint utbud. Här är våra favoriter att slå oss ner och fånga solens strålar med ett glas gott i handen.

uteserveringar stockholm

Strömterrassen

Stockholms vackraste utsikt. Från Strömterrassen, ovanför restaurang Brasseriet, bjuds du på en av Stockholms vackraste utsikter.

Köket sprider fantastiska dofter av grillad hummer, entrecôtes och burgare för soliga luncher och sköna kvällar. En svensk sommarkväll blir nämligen inte mycket bättre än så här, när ljuset lägger sig över Stockholms Ström och Kungliga Slottet.

I baren blandas det härliga cocktails och det bjuds även på musik från specialinbjudna DJs.

Strömgatan 14
stromterrassen.se

 

uteserveringar stockholm

Guldterrassen

 En oas i storstaden. Ovanför Kungliga Operans huvudentré hittar du en av Stockholms vackraste terrasser, en härlig oas för en paus från storstadslivet. Slå dig ner bland fikon-, citron- och olivträden och blicka ut över Sveriges Riksdag, Gustav Adolfs torg och Stockholms Slott. Den perfekta platsen för sköna After Works med vännerna.

Strömgatan 14
guldterrassen.se

 

uteserveringar stockholm

Södra Teatern

Fyra uteserveringar med fantastisk utsikt. Från gigantiska Mosebacketerrassen som presenterar över 20 konserter under bar himmel sommaren 2018, till exklusiva Champagnebaren med milsvid utsikt i tre vädersträck. Champagnebaren på våning 7 är den högst belägna baren på Södra Teatern. Den obrutna utsikten över Gamla Stan, Saltsjön och norra Stockholm tar andan ur de flesta.

Under 2018 har Champagnebaren renoverats till en intim och ombonad miljö interiört vilket har gjort lokalen till en ännu mer populär festvåning året runt.

På våning 3 hittar du Södra Bar med en stor terrass överblickande Mosebacketerrassen. I Södra Teaterns White guideomnämnda restaurang, Mosebacke Etablissement finns det även en väl tilltagen uteservering där det serveras fantastiska vegetariska mellan­rätter till humana priser.

Mosebacke Torg 1-3
sodrateatern.com

 

uteserveringar stockholm

Takpark by Urban Deli

Stockholms mäktigaste takterrass med härlig parkmiljö och storslagen utsikt över takåsarna.

På taket på Sveavägen 44 ligger Takpark by Urban Deli. En öppen ute­servering med parkatmosfär, växlighet och stora fria utrymmen samt en in­­gla­sad paviljong med bar och enklare tapas från Urban Delis saluhall. Dessutom finns två utebarer som serverar öl, vin och drinkar.

Takterrassen är inredd som en stor park och här får man en 360 ­graders utsikt över takåsarna i centrala Stock­holm.  För den leksugna finns spel och aktiviteter att låna. Med andra ord en helt fantastisk uteservering!

Sveavägen 44
urbandeli.org/takparken

 

uteserveringar stockholm

Boulebar Rålambshovsparken

I folkmun Rålis, är en bouleoas i en av Stockholms mest välbesökta sommarparker. Här spelar du några partier boule där boulenördarna gärna bjuder på lite tips och trix.

Det finns många platser att slå dig ner på och spana ut över myllret i parken eller båtarna som passerar Riddarfjärden.

I baren serveras en salig blandning franska drycker med bl.a. pastis, cider från normandie och somriga spritzers.

Maten är självklart fransk med en hel del klassiker som moules och tydliga grillinslag, men det finns även en flört med de gamla franska kolonierna. Här stannar en gärna hela kvällen på de generösa öppettiderna. Badet ligger några boulekast bort och det finns svalkande glass.

Smedsuddsvägen 2
boulebar.se

 

uteserveringar stockholm

Boulebar Tanto

Till Tantolundens Boulebar flockas söders sol och bouletörstande invånare.

Med utsikt över Årstaviken och med kolonilotterna på kullen bakom ligger den här pärlan. Här sitter du med dina vänner eller din familj och njuter av atmosfären.

Musiken, den franska maten och drycken, det kan få dig att tappa koll på både tid och rum. Är vi på söder eller sitter vi på cote d’azur. När du tar några steg bort till badet för ett dopp så kommer du troligtvis känna att du är i Sverige. Men det spelar ingen roll, du kommer vilja fortsätta kvällen, kanske med en lånad filt, på Boulebar tills solen gått ner. Och lite till.

Tantogatan 85
boulebar.se

 

uteserveringar stockholm

Mr French

Som namnet antyder har Mr French en fransk grund med inspiration hämtad från gamla franska kolonier såsom Marocko, Laos och Vietnam. I det öppna köket finns även en fantastisk skaldjursdisk där havets läckerheter ligger uppradade på is.

I det ikoniska tullhuset, på kajen mitt på Skeppsbron, med en av Stockholms bästa utsikter, passar det nya konceptet lika bra för två personer som till större sällskap. De serverar sina rätter i mindre storlekar som tanken är skall delas för att gästerna ska få prova fler nya intressanta smakkombinationer.

Varmt välkomna till Mister French – Social Dining

Tullhus 2 Skeppsbrokajen
mrfrench.se

 

uteserveringar stockholm

The Winery Hotel

Sveriges första urban winery hotel – med egen vinproduktion på hotellet! I hotellets eget vineri ges besökare en unik möjlig­ het att följa den nyplockade druvans resa till färdigt vin.

Besök The Winery Hotels Rooftop Pool & Bar med ett glas vin medan du tittar på solnedgången över Friends Arena. Här kan du också ta en simtur i deras uppvärmda pool med en fantastisk utsikt över Brunns­ viken och Hagaparken.

Loungen med bekväma solstolar är den idealiska platsen att tillbringa avkopp­ lande eftermiddagar högt över staden.       

Rosenborgsgatan 20
thewineryhotel.se

 

Du kanske också är intresserad av dessa guider?

8 vinbarer i Stockholm du inte vill missa

Stockholms 7 bästa cocktailbarer

Inga kommentarer

Lämna en kommentar

Your email address will not be published.