8 vinbarer i Stockholm du inte vill missa

Det är knappast överraskande att vi på Vinsider uppskattar stadens vinbarer. Det är något speciellt med att utforska vinbarerna där livets dryck står i fokus och man får tillfälle att prova både favoriter man redan har, men också förhoppningsvis lära sig något nytt. Här tipsar vi om åtta vinbarer vi inte vill att ni missar just nu!

GRUS GRUS

Kom in och bara häng, fullständigt hänge dig åt vin, gå på after work med kompisarna, ta med familjen. Inte tillkrånglat, bara gott!

Vi vill att maten ska vara något att samlas runt och njuta av tillsammans, givetvis även ihop med gott vin. Man kan dricka viner på obskyra druvor från okända områden hela kvällen eller beställa in en riktigt klassisk flaska. Vad de alla kommer ha gemensamt är att de är gjorda för hand, med passion och respekt för naturen.

Karlbergsvägen 14
Stockholm
grusgrusvinbar.se

 

NOFO WINE BAR

NOFO Wine Bar är platsen där dina sinnen öppnas. Så fort du kliver in genom dörren välkomnas du av en uppsluppen och förväntasfull känsla.

Lokalen är ombonad och inbjudande. Närheten till köket, baren och varandra skapar puls och sprider en skön känsla av samhörighet. Maten är okomplicerad, vällagad och som gjord för att dela med varandra. Den dynamiska menyn erbjuder såväl noga utvalda viner som välgjorda drinkar och lokalt bryggt öl.

Tjärhovsgatan 11
Stockholm
nofohotel.se

 

DRYCK VINBAR

En modern och folklig vinbar vid Mariatorget. Dryck vinbar är en skön mötesplats i framkant, precis som “byn mitt i stan”.

Här samlas du kring vin och gott käk, dessutom finns också ett fint utbud av hantverksöl och spännande alkoholfria drycker. Vinlistan är full av omsorgsfullt odlade viner från medvetna vinmakare och med utförliga beskrivningar av alla drycker. Allt är småskaligt och hållbart med fokus på hantverk. Vinnörderi utan snobberi, beskriver den här mysiga vinbaren.

Swedenborgsgatan 1
Stockholm
dryckvinbar.se

HOMMAGE

Det bästa av maten, vinet och stämningen i en av Stockholms vackraste restaurangmiljöer på den gamla brandstationen på Krukmakaregatan.

Vinlistan är fransk och har både klassiker och trendiga producenter från Champagne, Jura och Bourgogne. Men även Bordeaux får dyka upp – och här finns flaskor med ålder!

Krukmakargatan 22
Stockholm
hommage.se

vinbarer stockholm

BAR NOMBRE

2011 slog Bar Nombre upp dörrarna på Odengatan. Här finner vi spanska viner, mycket öl och modern mat med spanska influenser.

Bar Nombre vill att det ska vara avspänt att vara gäst hos dem eftersom det faktiskt är lättare att njuta av maten och drycken om man känner sig hemma. De har inga dukar, ingen hovmästare och ingen 55 sidor stor vinlista. Man satsar på det enkla, bra mat och bra viner utan krångel.

Odengatan 36
Stockholm
barnombre.se

 

vinbarer

XARCUTERIA

Tapas- och vinbaren Xarcuteria på Hantverkargatan 40 är lite som i Barcelona eller Madrid – fast på Kungsholmen. Avslappnat och informellt.

Xarcuterias specialiteter är tapas, charkuterier och drycker i toppklass. Här finns ett stort utbud av viner på glas från framförallt Spanien, men också Italien och övriga vinvärlden.

Kort och gott är Xarcuteria Hantverkargatans tapasbar, charkuteribar och vinbar.

Hantverkargatan 40
Stockholm
xarcuteria.se

 

BLANCHE & HIERTA

På lyxhotellet At Six finner vi Blanche & Hierta – en vinbar, ett café och en deli.

Med inspiration av Brunkebergstorgs färgstarka historia är Blanche & Hierta en avslappnad och levande plats där samtal hyllas över ett glas eller två kvalitetsvin tillsammans med smårätter och delikatesser lagade med äkta och närodlat närmast hjärtat.

Brunkebergstorg 6
Stockholm
hotelatsix.com

vinbarer stockholm

BAR À VINS

På Narvavägen 32 ligger en fransk liten pärla. Den genuina franska vinbaren Bar à vins bjuder på säsongsbetonad rustik bistromat tillagad med omsorg. Samt noggrant utvalda viner från små producenter från hela Frankrike. Dessa importeras själva av Bar à vins.

Passion, värme och kärlek till druvan är nyckelorden vid valet av viner. Utöver den franska atmosfären erbjuds vinprovningar på svenska och franska.

Narvavägen 32
Stockholm
baravins.se

 

vinbarer stovkholm

RESTAURANG FARANG

I det som en gång var Stockholms Elektricitets­verk huserar numera Restaurang Farang.

Här finns ett brett urval av vita viner gjorda på aromatiska druvor samt röda viner med mycket frukt och mjuka tanniner som passar bra till maten. De har en förkärlek till Riesling från Tyskland, Pinot Noir från USA samt klassiska viner från gamla världen.

Välkommen till en avkopplande och chic atmosfär i unik miljö.

Tulegatan 7
Stockholm
farang.se

vinbarer

EBENIST

Ebenist är systerkrogen till hyllade baren Pharmarium, mitt på Stortorget i Gamla stan.

Här ligger fokus på naturviner framställda på biodynamiskt sätt. Nyfikenhet och öppensinne präglar både vin och mat på Ebenist, som bevisat att det går att vända sig bort från klassiska turistfällor och gå sin egen väg.

Restaurangen med vinbar erbjuder ett intressant och djupt utbud i sin genre.

Stortorget 7
Stockholm
www.ebenist.se/vin

 

vinbarer

THE WINERY HOTEL

Ett besök på The Winery Hotel är en upplevelse utöver det vanliga. Hotellet, som är inspirerat av Brooklyn och Toscana, har en industriell elegans. Utöver hotellet finns restaurang, deli, takterrass med uppvärmd pool och bar, vinbaren och sist men inte minst Vineriet, där de producerar sitt eget vin Winery Red. I anslutning till baren finns fyra vinomater fyllda med spännande viner där du kan själv prova dig fram efter tycke och smak.

Rosenborgsgatan 20
Solna
thewineryhotel.se

 

3 Kommentarer

Lämna en kommentar

Your email address will not be published.