8 vinbarer i Stockholm du inte vill missa

Det är knappast överraskande att vi på Vinsider uppskattar stadens vinbarer. Det är något speciellt med att utforska vinbarerna där livets dryck står i fokus och man får tillfälle att prova både favoriter man redan har, men också förhoppningsvis lära sig något nytt. Här tipsar vi om åtta vinbarer vi inte vill att ni missar just nu!

vinbarer stockholm

BAR NOMBRE

2011 slog Bar Nombre upp dörrarna på Odengatan. Här finner vi spanska viner, mycket öl och modern mat med spanska influenser.

Bar Nombre vill att det ska vara avspänt att vara gäst hos dem eftersom det faktiskt är lättare att njuta av maten och drycken om man känner sig hemma. De har inga dukar, ingen hovmästare och ingen 55 sidor stor vinlista. Man satsar på det enkla, bra mat och bra viner utan krångel.

Odengatan 36
Stockholm
barnombre.se

 

vinbarer stockholm

BAR À VINS

På Narvavägen 32 ligger en fransk liten pärla. Den genuina franska vinbaren Bar à vins bjuder på säsongsbetonad rustik bistromat tillagad med omsorg. Samt noggrant utvalda viner från små producenter från hela Frankrike. Dessa importeras själva av Bar à vins.

Passion, värme och kärlek till druvan är nyckelorden vid valet av viner. Utöver den franska atmosfären erbjuds vinprovningar på svenska och franska.

Narvavägen 32
Stockholm
baravins.se

 

vinbarer stovkholm

RESTAURANG FARANG

I det som en gång var Stockholms Elektricitets­verk huserar numera Restaurang Farang.

Här finns ett brett urval av vita viner gjorda på aromatiska druvor samt röda viner med mycket frukt och mjuka tanniner som passar bra till maten. De har en förkärlek till Riesling från Tyskland, Pinot Noir från USA samt klassiska viner från gamla världen.

Välkommen till en avkopplande och chic atmosfär i unik miljö.

Tulegatan 7
Stockholm
farang.se

vinbarer

EBENIST

Ebenist är systerkrogen till hyllade baren Pharmarium, mitt på Stortorget i Gamla stan.

Här ligger fokus på naturviner framställda på biodynamiskt sätt. Nyfikenhet och öppensinne präglar både vin och mat på Ebenist, som bevisat att det går att vända sig bort från klassiska turistfällor och gå sin egen väg.

Restaurangen med vinbar erbjuder ett intressant och djupt utbud i sin genre.

Stortorget 7
Stockholm
www.ebenist.se/vin

 

vinbarer

XARCUTERIA

Tapas- och vinbaren Xarcuteria på Hantverkargatan 40 är lite som i Barcelona eller Madrid – fast på Kungsholmen. Avslappnat och informellt.

Xarcuterias specialiteter är tapas, charkuterier och drycker i toppklass. Här finns ett stort utbud av viner på glas från framförallt Spanien, men också Italien och övriga vinvärlden.

Kort och gott är Xarcuteria Hantverkargatans tapasbar, charkuteribar och vinbar.

Hantverkargatan 40
Stockholm
xarcuteria.se

 

vinbarer

STOCKHOLM WINE BAR

I hjärtat av Stockholm och granne med Kungliga Operan, finner vi Restaurangen och Vinbaren Stockholm Wine Bar. Stockholm Wine bar finns i fantastiska lokaler i de kulturhistoriska fastigheterna Davidsonska huset och Barockpalatset.

I strävan efter den perfekta smakupplevelsen erbjuder de ett av Sveriges största utbud av viner och mat från svenska och franska köket, där allt lagas från grunden med svenska råvaror.

Gustav Adolfs Torg 16
Stockholm
stockholmwinebar.se

 

vinbarer

THE WINERY HOTEL

Ett besök på The Winery Hotel är en upplevelse utöver det vanliga. Hotellet, som är inspirerat av Brooklyn och Toscana, har en industriell elegans. Utöver hotellet finns restaurang, deli, takterrass med uppvärmd pool och bar, vinbaren och sist men inte minst Vineriet, där de producerar sitt eget vin Winery Red. I anslutning till baren finns fyra vinomater fyllda med spännande viner där du kan själv prova dig fram efter tycke och smak.

Rosenborgsgatan 20
Solna
thewineryhotel.se

 

DELI & WINE BY CAROTTE

Redan klockan 7:30 på morgonen slår Deli & Wine by Carotte upp dörrarna för dagen. Frukost och lunch passerar och när dagen går till kväll förvandlas det vitkaklade krypinet till vinbar. Handplockade flaskor får sällskap av smårätter med smaker från jordens alla hörn.

Birger Jarlspassagens är en vacker jugendinspirerad skapelse från 1800-talets slut, och där vid entrén ut mot Smålandsgatan och Norrmalmstorg finner ni vinbaren.

Smålandsgatan 10
Stockholm
carotte.se

1 kommentar

Lämna en kommentar

Your email address will not be published.