Stockholms 7 bästa cocktailbarer

Cocktailbarer tenderar att ha något som passar för alla. Daiquiri, GT, Mojito, Bellini, Dry Martini, Tom Collins och mycket mer. Vi har listat Stockholms just nu sju bästa cocktailbarer. Välkomna in i mixologins fantastiska värld!

Pharmarium Stockholms 7 bästa cocktailbarer

Pharmarium – cocktails i Gamla stan

Mitt på Stortorget finner man cocktailbaren Pharmarium. På platsen där Sveriges första apotek en gång öppnades år 1575. Med inspiration från det antika apoteket skapar de intressanta smaker med tvivelaktiga ingredienser och en stor dos fantasi.

Stortorget 7

Tiki Room Stockholms 7 bästa cocktailbarer

Tiki Room – tropiskt drinkställe

Tiki Room är Stockholms första renodlade tikibar med bartenders i blommiga hawaiiskjortor, bambu, kokosnötter och romfyllda tikidrinkar från öarna i Söderhavet. Här kan du njuta av exotiska rätter och klassiska tropiska drinkar medan du kopplar av i den sköna polynesiska miljön.

Birkagatan 10

Himlen Stockholms 7 bästa cocktailbarer

Himlen – skybar med fantastisk utsikt

104 meter över marken erbjuder Himlen (tidigare Och himlen därtill) en makalös utsikt. När Skatteskrapan renoverades 2007 lade man till två våningar till de då 24 våningar höga huset. Det är där, bland molnen, man finner restaurangen och baren Himlen.

Götgatan 78

Corner club Stockholms 7 bästa cocktailbarer

Corner Club – klassiska drinkar

På Corner Club erbjuds högklassig cocktailkonst anpassad efter säsong. Med ledorden variation och nyansering tar cocktailbaren Corner Club fram sin drinkmeny som ständigt förändras. Många tilltalas av den intima och avslappnade känslan baren erbjuder.

Lilla Nygatan 16

Tap room Stockholms 7 bästa cocktailbarer

Tap Room – cocktails på kran

Först i Sverige med den amerikanska trenden cocktails på kran är Tap Room på Kungsholmen. I en sofistikerad miljö med skön 60-tals känsla à la Mad Men serveras klassiska drinkar tillsammans med mat som lyfter dryckens smaker.

Kungsholmsgatan 31 (förlängning av restaurangen Kitchen & Table)

Tweed Stockholms 7 bästa cocktailbarer

Tweed – komfortabel cocktailbar

På cocktailbaren Tweed står dryck och komfort i fokus. Slå dig ner i en Chesterfield-fåtölj och njut av ett glas, eller flera. Tweed är en oas av bekvämligheter där alkoholromantiker kan samlas och bara vara.

Lilla Nygatan 5

Penny & Bill Stockholms 7 bästa cocktailbarer

Penny & Bill – gastro- och cocktailbaren

Hos Penny & Bill finns verkligen något för alla. De har kategoriserat sina cocktails som Short & Fresh, Herbal & Punchy, Powerful & Intense, Hits mm. Gastrobaren  erbjuder foodtails som är cocktails och mat i kombination.

Grev Turegatan 30

Text: Derin Ivgen


Läs också: Stockholm bästa hotellbarer

Följ Vinsider på Facebook och Instagram

1 kommentar

Lämna en kommentar

Your email address will not be published.