Goda drinkar på Orangeriet

Vår bloggare Hanna Forsberg tipsar om ett supertrevligt ställe att besöka i sommar – Orangeriet!

Det senaste är att de byggt en takbar, jag tror dock inte att den öppnat ännu tyvärr, men självklart ska den invigas sen! Stay tuned..

Det som skulle blivit ett glas vin visade sig resultera i både ett glas prosecco var, en flaska rött (som vi delade på), någon drink och massa chark på det. En underbar kväll mitt i veckan helt enkelt. Älskar när det blir sådana ”dejter” utan någon som helst egentlig förväntan och som bara blir så sjukt trevliga!

Det var som om en lätt utomlandskänsla slog emot oss när vi gick nedåt dit från Kungsholmstorg .Det är, klyschigt nog, verkligen något speciellt med somrarna i Stockholm.  Självklart var stället smockfullt! Om man bor i Sverige så kan man ju förstå det, alla vill åt solen när (den väl) behagar dyka upp.

Sjukt nog fick vi ett bord mitt i allt, utomhus dessutom och med utsikt mot vattnet.

Orangeriets miljö är fantastisk.

Ett litet mini Italien mitt i Stockholm. Hemtrevligt, modernt och rustikt på en och samma gång. Menyn och drycken går i sann italiensk anda och man kan välja att äta ifrån barmeny eller på Trattorian bredvid.

orangeriet

Servicen var väldigt bra också, även om vi ”endast” åt lite chark så fick vi ändå en gedigen presentation av vad som ingick på charkbrickan och man kände sig omhändertagen på ett hemtrevligt sätt.

Kvällen avslutades med en drink som sagt. Jag som er en riktig sucker för kokos beställde Orangeriets pina colada – och herregud – vilken drinkgasm! Rekommenderar den skarpt! Min syster drack någon typ av Aperor spritz med jordgubbssmak, också sjukt god.

Stay tuned

Text & Foto: Hanna Forsberg

_________________________________________________________

Läs även

Ett besök på EAT

Stockholms bästa hotellbarer

Följ oss på FACEBOOK och INSTAGRAM!

Inga kommentarer

Stängt för kommentarer