Duka som ett proffs – enkla tips för en dukning som imponerar

På enkla vis kan du lyfta din bjudning till nya höjder. Sätt stämningen till din bjudning med en dukning som imponerar. Här följer några tips och idéer på hur du kan inreda bordet. Hoppas du blir riktigt inspirerad och bjuder hem till fest så snart du bara kan!

Somriga blad

palmblad som bordstablett

För en väldigt somrig och härlig känsla, testa att använda palmblad som underlägg och bordstabletter. Dekorera med stora vackra och gröna blad. Får du inte tag på några? Klipp ut formerna i grönt papper!

Boho chic med kvist och snöre

servett, blomma och snöre

De allra enklaste ting kan göra stor skillnad. Boho chic-servettring gjord på ett snöre eller band knutet runt servetten, som för all del lika väl kan vara en kökshandduk. Fäst en blomma eller en kvist färsk krydda och du har utöver en vacker dekoration en härlig doft som fyller rummet. Matcha till årstid, högtid eller tema på rätterna.

Skippa vasen och klassiska blommor

blommor, blad och suckulent på bord

Blommor höjer alltid känslan av en dukning. Det är helt enkelt ett faktum. MEN hur många gånger har ni befunnit i er i situationen att ni knappt ser personen på andra sidan bordet? Blommor i vas tenderar lätt skymma sikten för det härliga sällskapet. Lägg istället blommorna direkt på bordet. För att skydda bordet kan man först lägga en bit plastfolie på bordet. Lägg sedan blad och blommor på bordet. För en väldigt trendig känsla är det bästa suckulenter! Ta en titt på det här exemplet bara. Otroligt vacker effekt då man har matchat färgen på glaset med blommor och suckulenten.

Ice ice baby

gör dina egna iskuber med blommor och bär i

Något så enkelt som is kan lyxa till det! Gör iskuber med infrysta blommor i. Det går såklart bra med bär i också. Är isen för att kyla ner flaskorna går det utmärkt att använda i princip vilka blommor som helst. Ska isen ner i en drink använder du ätbara blommor. Exempel på dessa är ringblomma, skogsviol, syrén, krasse, ros och pensé.

Bordslöpare för bokmalen

bordslöpare av boksidor

Gör din egen bordslöpare av sidorna från en bok. Snacka om att skapa en unik känsla! Perfekt för när bokcirkeln ska träffas för middag, eller hur? Själva idén går såklart att anpassa på andra material. Du kan till exempel sätta ihop en löpare av fotografier, tidningar eller mindre dukar.

 

MISSA INTE DE SENASTE NYHETERNA – FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK

Inga kommentarer

Stängt för kommentarer