Sötpotatisgryta

Vegansk gryta med sötpotatis, kikärtor och kokosmjölk. Härlig gryta med bra balans mellan sälta, kryddor och sötma.

Skriv ut Pin
5 from 3 votes

Sötpotatisgryta

Måltid Huvudrätt
Kök Vegetarisk
Keyword mat, Recept

Ingredienser

  • 1 lök
  • 1 stor sötpotatis
  • 1 g paket kikärtor 230avrunnen
  • 100 g färsk spenat
  • 1 dl röda linser
  • 2 tsk spiskummin
  • 1 tsk chilipeppar
  • 1 tsk gul curry
  • 1 tsk kanel
  • 1 nypa grytblandning
  • 1 tärning grönsaksbuljong
  • 1 tsk agavesirap
  • 250 ml kokosmjölk
  • 1 burk krossad tomat
  • 250 ml vatten

Instruktioner

  • Skala löken och stek i lite olja på låg värme. Skala och tärna sötpotatis. Släng ner i grytan tillsammans med spenaten och kikärtor. Stek tills spenaten krympt.
  • Tillsätt linserna, alla kryddor och slå till sist på krossad tomat och kokosmjölken. Fyll förpackningen för kokosmjölk med vatten och häll på det med.
  • Koka upp grytan och sänk sedan värmen. Låt puttra tills linserna är mjuka och sötpotatisen är klar. Känn efter med en potatissticka eller grillspett. Tillsätt mer vätska om nödvändigt. Rör om så grytan inte bränner vid.
  • Servera med exempelvis färsk krasse på.

Anteckning

Recept och foto: Derin Sunneson
3 Kommentarer

Lämna en kommentar

Your email address will not be published.

Recipe Rating