Sötpotatisgryta

Vegansk gryta med sötpotatis, kikärtor och kokosmjölk. Härlig gryta med bra balans mellan sälta, kryddor och sötma.

Skriv ut recept
Sötpotatisgryta
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Maträtt Huvudrätt
Kök Vegetarisk
Portioner
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Instruktioner
  1. Skala löken och stek i lite olja på låg värme. Skala och tärna sötpotatis. Släng ner i grytan tillsammans med spenaten och kikärtor. Stek tills spenaten krympt.
  2. Tillsätt linserna, alla kryddor och slå till sist på krossad tomat och kokosmjölken. Fyll förpackningen för kokosmjölk med vatten och häll på det med.
  3. Koka upp grytan och sänk sedan värmen. Låt puttra tills linserna är mjuka och sötpotatisen är klar. Känn efter med en potatissticka eller grillspett. Tillsätt mer vätska om nödvändigt. Rör om så grytan inte bränner vid.
  4. Servera med exempelvis färsk krasse på.
Receptanteckningar

Recept och foto: Derin Sunneson

Dela det här receptet
Inga kommentarer

Lämna en kommentar

Your email address will not be published.