Kitchen & Table räddade mest mat 2017

Marcus Samuelssons
Clarion Hotels och By Marcus Samuelssons restaurangkoncept Kitchen & Table har varit kopplat till den digitala plattformen Karma sedan tidigt 2017. Med nio anslutna restauranger har det erbjudits fantastisk mat för takeaway till rabatterat pris med hjälp av appen. När Karma utsåg de restauranger som räddat mest mat under året och därmed minskat svinnet, var Kitchen & Table en av de 20 bästa med över 700 kilo såld mat som annars hade slängts.

Av all mat i världen slängs en tredjedel i onödan. Likväl som matsvinnet är stort, är även miljökonsekvenserna stora, vilket Kitchen & Table är väl medvetna om. Därför har de, tillsammans med över 1000 andra restauranger, caféer och butiker anslutit sig till Karma, som är en digital plattform med syfte att underlätta för verksamheter och kunderna att skona miljön och minska matsvinnet. Sedan slutet av 2016 kan kunder genom Karmas app köpa mat, som annars skulle slängas, till ett billigare pris. När Karma för första gången delade ut priset ”Årets maträddare” till de 20 som räddat mest mat, för första gången sen dess start, vann bland andra Clarion Hotels och By Marcus Samuelssons™restaurangkoncept Kitchen & Table.

Karmas tjänst går hand i hand med Kitchen & Tables satsningar på gröna menyval, närproducerad mat, med bland annat egna ekologiska stadsodlingarodlingar och klimatmikroodlingar samt hållbara tekniker som gör det möjligt att spara på miljö, energi och transport.

Läs med om Marcus Samuelsson och Kitchen & Table i Vinsiders intervju här.

Inga kommentarer

Lämna en kommentar

Your email address will not be published.