Månadens ostbricka – En hyllning till säsongen

Sabis Fältöversten är Sveriges mest prisbelönta matbutik. I det för Sverige helt unika ostrummet hittar du spännande smaker och aromer från småskaliga gårdar såväl som de mest välkända producenterna.

Månadens ostbricka hyllar säsongen och är framtagen av Kira Lindell på Sabis Fältöverstens Ostrum som glatt delar sin kunskap.

Ramslöksost från alperna, en hård, krämig komjölksost som alltid är en hit. Dryck: Bourgogne eller lättare Pinot noir.

Fårosten Manchego rivs fint över vit sparris och vattenkrasse med zestjärn för fluff. Dryck: Trocken och Riesling.

Den härliga getosten från Poitou smakar som bäst nu. Getterna har fått killingar vilket ger mjölken mest smak. Servera med en sauternesmarmelad (dessertsvinsmarmelad).  Dryck: Rosé eller mousserande vin.

Brickan är kompletterad med Valenicamandlar för crunch och en fransk fet lantsalami med smak av grönpeppar.

Text & Foto: Derin Sunneson

Inga kommentarer

Lämna en kommentar

Your email address will not be published.