Månadens ostbricka – Framdukat för nyår

Månadens ostbricka, framtagen av  Jimmy Petterson på Sabis Fält­överstens Ostrum, är den ultimata nyårsbrickan!



Show stoppern Langres – den franska kittosten, placerad i ett champagneglas. Häll champagne på den smakrika, låt stå och dra i 30 min… njut!

Gruyère Noir  är guldpremierad ost med komplex balans mellan sötma och sälta och nötig karamellsmak med toner av svamp, hö, jord och frukt.

Wrångebäcksost har en lätt syrlig, komplex, smak av umami och munkänslan är mör och knastrig.

Franska Alposten Comté veiux är lagrad i stenkällare. Nötiga toner trängs tillsammans med smörkolatoner i denna fantastiska ost som trivs i sällskap av en lagrad Champagne eller ett moget vitt vin. Gott nytt år!

Sabis ostrum

Sabis Fältöversten är Sveriges mest prisbelönta matbutik. I det unika ostrummet hittar du spännande smaker och aromer.

Foto: Derin Sunneson

Inga kommentarer

Lämna en kommentar

Your email address will not be published.