Stekt oxfilé med 3-pepparsås, HasselbacksPalsternacka & grön sparris

Till nyår har Arne Mattisson lagat en stekt oxfilé med 3-pepparsås, HasselbacksPalsternacka & grön sparris. Underbart!

Skriv ut recept
Stekt oxfilé med 3-pepparsås, HasselbacksPalsternacka & grön sparris
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Maträtt Huvudrätt
Kök Svenskt
Portioner
Maträtt Huvudrätt
Kök Svenskt
Portioner
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Instruktioner
Såsen:
  1. Mortla svartpepparn grovt och lägg i en kastrull tillsammans med konjaken och 0,5 dl vatten. Koka upp och låt sjuda i ca 15 min så att pepparn blir mjuk – ställ åt sidan.
  2. Skala och hacka charlottenlök och vitlök. Värm smöret i en kastrull och lägg i löken och fräs den i ett par minuter till den blir glansig – men inte bränd. Rör ner vetemjölet, och häll sedan i grädden och rör om så att mjölet löser sig och ta av kastrullen från spisen.
  3. Mixa slätt med stavmixer (ser det ut som att såsen skär sig är det ingen fara).
  4. Sätt tillbaka kastrullen på plattan, värm upp och tillsätt den kokta pepparn med kokspadet. Späd med vatten och vispa kraftigt hela tiden tills du får önskad konsistens. Lägg i buljongtärningen och låt såsen sjuda på svag värme 10-15 min, smaka av med salt.
Oxfilé:
  1. Krydda och stek eller grilla oxfilén till önskad innertemperatur.
  2. Servera tillsammans med grön sparris och när du har hällt såsen över köttet strösslar du med nymortlad grön- och rödpeppar
HasselbacksPalsternacka:
  1. Sätt ugnen på 220°C. Skala palsternackorna och skär upp de på samma sätt som HasselbacksPotatis. Lägg de i en oljad ugnsfast form och skiva generöst med smör som du lägger på palsternackorna, salta och peppra.
  2. Baka i ugnen tills de blir mjuka och ös ganska ofta med det smälta smöret.
Dela det här receptet
Inga kommentarer

Lämna en kommentar

Your email address will not be published.